Utrecht,
11
april
2016
|
18:46
Europe/Brussels

Herstelwerkzaamheden Moerdijkbrug: alternatieven voor reizigers

Eind vorige week is NS geconfronteerd met onvoorziene werkzaamheden aan de Moerdijkbrug door ProRail. Vanwege deze herstelwerkzaamheden is er van woensdag 13 april tot en met vrijdag 15 april geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.

Het regelen van een alternatief vervoersaanbod betreft een complexe logistieke puzzel. Dagelijks reizen er op dit traject namelijk ongeveer 75.000 mensen met de trein. Het is onmogelijk om voor al deze reizigers, op deze korte termijn, een volwaardig alternatief te realiseren. Normaal gesproken vraagt een buitendienststelling van deze omvang maanden voorbereidingstijd.

NS vraagt reizigers buiten de spits te reizen of indien mogelijk hun reis uit te stellen. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen of omreisroutes.

Omreisroutes

Tussen Den Haag en Tilburg/Eindhoven kunnen reizigers omreizen via Utrecht en Den Bosch. Tussen Rotterdam en Breda is Intercity direct een alternatief. Reizigers moeten er wel rekening mee houden dat het, vooral tijdens de spits, extra druk kan zijn in Intercity direct.

Overzicht bussen

Er rijden bussen tussen:

*Zwijndrecht en Lage Zwaluwe (snelbussen)

*Dordrecht en Lage Zwaluwe

*Dordrecht en Dordrecht Zuid

Alle treinen uit de richting Rotterdam stoppen op Zwijndrecht. Alle treinen vanuit Breda en Roosendaal eindigen in Lage Zwaluwe: daar kunnen reizigers op de bus stappen naar Dordrecht of Zwijndrecht.

Internationaal

Thalys rijdt volgens dienstregeling. Intercity Brussel rijdt niet tussen Amsterdam en Roosendaal. Het reisadvies voor internationale reizigers is met Intercity direct naar Breda en dan naar Roosendaal te reizen. Zoals gezegd moeten reizigers op dit traject rekening houden met extra drukte.

Actualiteit reisplanner

De reisplanner is door deze uitzonderlijke situatie alleen voor de volgende dag bijgewerkt. Wij raden reizigers dan ook aan om de reisplanner zo kort mogelijk voor vertrek te raadplegen.