Utrecht,
16
februari
2023
|
07:02
Europe/Brussels

Het is carnaval! NS praat nu ook Brabants en Limburgs

De reis van mèèrge begint bij oew eige. En met carnaval geldt natuurlijk: #NSisdeBOB. Maar dat willen we blijven en dus zoeken we veel mensen. Daarom praat NS de komende dagen ook Brabants en kun je jouw toekomstige baan vinden op KomdegijwerkebijNS.nl.

Maar we praten ook Limburgs. De reis van morge begint bie dich. En Vastelaovend vinden wij leuker als je bij ons komt werken. Kijk daarom op WirkebieNS.nl voor alle mogelijkheden. Alaaf! En natuurlijk kun je ook gewoon naar WerkenbijNS.nl als je liever Nederlands leest. En je kunt zelfs bij ons terecht in het Twents (Oldenzaals dialect). Vakatures kiekn kan op Wearknbiens.nl.

sjaal_Brabant_los
sjaal_Limburg_losNS heeft voor de vertalingen van de website samengewerkt met Veldeke Limburg, Huis van de Kunsten Limburg en Erfgoed Brabant.

download

Carnaval in de trein 
Kijk niet raar op als je de komende dagen met een eenhoorn, Louis van Gaal, hofnar, een club Peaky Blinders of complete Raad van Elf in de trein zit, want het is carnaval. Wij zorgen er natuurlijk voor dat je veilig feest kunt vieren en weer goed thuiskomt, want #NSisdeBOB. Er staan honderden machinisten, Veiligheid & Service-medewerkers, conducteurs en andere NS'ers klaar om van carnaval een succes te maken.

Vooral veel laatste treinen gaan we langer maken en tussen Breda en Rotterdam worden extra treinen ingezet in de nacht van zaterdag op zondag. Alle stations in Brabant en station Weert worden in het carnavalsweekend minimaal twee keer per uur bediend. Kijk voor vertrek altijd in de reisplanner van NS.

In zes plaatsen brengt NS de prins naar het feest toe. Op zaterdag zijn de intochten in Maastricht, Tilburg, Eindhoven, Vught en Roosendaal.

11x11 aankomst in Oeteldonk 
Op zondag komt Amadeiro XXVI stipt om 11.11 uur aan op Oeteldonk Centraol ('s-Hertogenbosch). En dit jaar is het extra feest, want het is de 11x11e keer dat de hoogheid aankomt.

Naast het koninklijke vervoer, zal NS de prinsen welkom heten op de stations en onderscheiden met de officiële prinsenketting.

Scoor je NS Carnavalsembleem
Ook het publiek en de reizigers worden door NS op een voetstuk geplaatst. Er worden honderden speciale NS Carnavalsemblemen en pins uitgedeeld bij de intochten. Makkelijk op je kiel of andere carnavalspak te strijken, naaien of spelden.

Breda en Roermond
We zijn ook weer aanwezig in Breda en Roermond. Reizigers die na het carnavalsweekend in Breda weer in de trein stappen, worden zondag de 19e feestelijk uitgezwaaid. NS deelt zondagavond samen met AH to Go op het station gratis chips uit na ‘Hossen op de Markt’. Dé manier om voldaan terug te gaan naar huis. Wie nog meer trek heeft kan tot 00:30 uur terecht bij de AH to Go op station Breda.

In Roermond hebben NS, Stichting Sjtasiefestasie en Sjtadsvastelaovereniging D’n Uul de samenwerking gezocht om de beleving van het grootste carnavalsevenement van Limburg al op het station te laten beginnen. De Sjtasiefestasi is vrijdag en zaterdag op het Stationsplein.

Stations
Je kunt altijd een pitstop houden op het station. Op de meeste stations zijn winkels tot laat in de avond open. Op station Breda en Tilburg heeft AH to Go extra lange openingstijden in het weekend. Ook Julia’s is langer open. En natuurlijk zijn veel stations weer in carnavalskleuren gebracht.

NS Reisplanner in carnavalsstemming
In de NS-app kun je gewoon op de carnavalsnaam van de plek waar je naartoe moet zoeken. 101 plaatsen zijn onder hun carnavalsnaam te vinden, zoals Kruikenstad, Kielegat en Tulpetaonestad. Maar ook steden boven de rivieren staan erin, zoals Boemeldam (Purmerend) naar Waaienburg (Den Helder).