Utrecht,
14
september
2018
|
12:38
Europe/Brussels

Nieuwe hoofdbestemming voor gevonden voorwerpen op Prinsjesdag

Stoffen van NS tweede leven in de vorm van een hoed

 

Als je NS hoed maar goed zit!

Op de derde dinsdag van september is het weer Prinsjesdag in Den Haag. Een belangrijke dag voor (politiek) Nederland, waarbij het regeringsbeleid en begroting voor het komende jaar centraal staat. Maar ook een feestelijke dag vol tradities, waarin politiek Nederland opperbest verschijnt met hun mooiste hoed en bijpassende outfit. Dit jaar start Prinsjesdag al op station Den Haag Centraal. Vanaf 13 september worden reizigers en bezoekers geheel in stijl ontvangen met een speciale hoedententoonstelling.

13 Ontwerpers zijn door NS  uitgenodigd om een nieuwe hoofddeksel te maken, geïnspireerd op het ontwerp van het station met haar wijbertjesdak. Alle hoeden zijn gemaakt van stoffen uit oude treinen en NS bedrijfskleding. Zo krijgt materiaal van NS weer een ludieke nieuwe bestemming. De 13 prachtige uitgesproken ontwerpen zijn tot en met Prinsjesdag te zien in de stationshal aan de Centrumzijde, op het terras van de Starbucks. Bij ieder ontwerp wordt een toelichting gegeven door de ontwerper zelf. Daarna verhuizen ze naar de StationsHuiskamer waar ze tot eind oktober zijn te bezichtigen.

Geef je stem

Reizigers en bezoekers van het station mogen stemmen op het mooiste ontwerp. De winnaar van de ontwerpers ontvangt een verzorgde reis met de trein naar modestad Parijs. Je stem uitbrengen kan in de stationshal zelf bij de tentoonstelling en via facebook @ Stationdenhaagcentraal. Hier vind je een overzicht van alle ontwerpen, begeleid door een toelichting van de designers. Stemmen kan tot en met 18 september.