Utrecht,
16
januari
2024
|
08:00
Europe/Brussels

In de StationsHuiskamers is het Happy Tuesday

Samenvatting

Op dinsdag 16 januari is het Happy Tuesday in zeven StationsHuiskamers op het station. Van Baarn tot Boxtel en van Den Haag tot Heerhugowaard nodigen NS en de Stichting Met je hart, die dag ouderen uit om te genieten van muziek, optredens en spelletjes. Zo willen beide organisaties mensen opvrolijken als ludieke tegenhanger van blue Monday, de dag ervoor. Happy Tuesday vraagt aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Elke reiziger kan bijdragen door een appeltaartje te kopen in een van de StationsHuiskamers. Vijftig cent per verkocht taartje gaat naar Stichting Met je hart die als doel heeft eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

De Stationshuiskamers waar ouderen uitgenodigd worden zijn Baarn, Bilthoven, Boxtel, Driebergen Zeist, Den Haag, Heerhugowaard en Woerden. In de StationsHuiskamer van Den Haag Centraal treedt Willeke Alberti op. Zij zingt voor veel mensen bekende liedjes uit haar repertoire zoals Samen zijn en Spiegelbeeld. Ook NS president directeur Wouter Koolmees zal op Happy Tuesday in Den Haag meedoen met de spelletjes en met ouderen in gesprek gaan. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur.

Erbij horen, gemist worden, ertoe doen: dat betekent heel veel voor ouderen. Happy Tuesday in de StationsHuiskamer is een geweldig uitje voor hen, we zijn daarom erg blij met de samenwerking.

Aimée Romme, directeur Stichting Met je hart.
HR20230420-renders-fotografie-MJH-1 taartje en koffie

Met elke hap maak je iemand happy

Happy Tuesday is onderdeel van de campagne ‘Met iedere hap maak je iemand happy’. Deze start maandag 8 januari en loopt 4 weken, met als einddatum 4 februari. In de bijna dertig StationHuiskamers in Nederland kunnen reizigers een appeltaartje kopen voor € 2,50 waarvan per verkocht appeltaartje 50 cent gedoneerd wordt aan Stichting Met je hart. Meer dan 90% van de Nederlandse 75-plussers woont zelfstandig. Een groot deel van deze groep komt amper de deur uit. Stichting Met je hart zorgt ervoor dat deze ouderen in contact komen met vrijwilligers en met elkaar.

Op Happy Tuesday organiseren we in 7 van onze StationsHuiskamers een vrolijke ochtend met spelletjes, taart, koffie en muziek. Dat doen we samen met Stichting Met je hart die zich inzet voor het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Een belangrijke maatschappelijke uitdaging waar we met deze ochtend en de verkoop van appeltaartjes een bijdrage aan willen doen. Ik hoop dat iedereen een geweldige ochtend zal beleven en dat de opbrengst voor Stichting Met je hart groot zal zijn.

Wouter Koolmees, president-directeur van NS