Utrecht,
26
april
2021
|
10:39
Europe/Brussels

In meivakantie aangepaste NS-dienstregeling West-Friesland

Samenvatting

Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Heerhugowaard en Hoorn en van donderdag 6 tot en met zondag 9 mei tussen Hoorn en Enkhuizen. Dit betekent dat er dan geen treinverkeer mogelijk is op de vermelde trajecten. Dit heeft gevolgen voor reizen tussen resp. Alkmaar en Hoorn en Amsterdam en Enkhuizen. Reizigers moeten rekening houden met een aangepaste dienstregeling, omreizen, extra overstappen, NS stopbussen en een langere reistijd.

Reisadvies

De Sprinter vanuit Leiden - Amsterdam Sloterdijk blijft rijden tot Hoorn Kersenboogerd. We adviseren reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 15-30 minuten. 

Werkzaamheden

ProRail voert onderhoudswerkzaamheden uit. Op beide trajecten worden betonvoeten (fundering) vervangen van de portalen van het spoor, perronkeerwanden vernieuwd alsook perronbestratingen, zoals bij station Hoogkarspel en Enkhuizen.

De werkzaamheden vinden tijdens de vakantieperiode plaats om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor reizigers. Klik hier voor een overzicht van alle werkzaamheden in de meivakantie en met Hemelvaart.