Kapelle,
19
september
2022
|
15:31
Europe/Brussels

In Station Kapelle-Biezelinge wordt vanaf nu taalles gegeven

Station Kapelle-Biezelinge is vanaf nu het thuisstation van Taalpunt Kapelle. De vrijwilligers van Taalpunt geven daar drie dagdelen per week taalles in de voormalige wachtruimte van het station. Het is een van de maatschappelijke initiatieven die NS en ProRail ondersteunen. Zojuist kreeg Taalpunt Kapelle de sleutel overhandigd en werden de eerste meubels in de ruimte gezet.

download

Taalpunt Kapelle bestaat uit een team vrijwilligers van tien personen die allemaal een cursus gevolgd hebben via Stichting Taal voor je Leven. In 2018 is begonnen om taalles te geven aan zowel Nederlanders die moeite hebben met onze taal als aan mensen met een migratieachtergrond die de Nederlandse taal nog (beter) willen leren. Opgeven is vrijwillig waardoor het initiatief werkt met mensen die Nederlands (beter) willen leren vanuit een eigen motivatie. Inmiddels zijn er vier groepen van zo’n tien leerlingen.

Het stationsgebouw van Kapelle-Biezelinge is onlangs gerenoveerd. Taalpunt zit in de oude wachtruimte van het gebouw. “Het is een centrale plek en vlakbij de oude plek waar we zaten in een café", zegt Markoetja Bors van Taalpunt Kapelle. "Hoe fijn om dit weer in gebruik te nemen. We gaan de ruimte nu nog goed inrichten en dan willen we 5 oktober echt gaan beginnen.”

Maatschappelijk initiatief

NS en ProRail willen laten zien dat het station meer is dan een in- en uitstapplek. We willen stations nog verder van betekenis laten zijn door het station een maatschappelijke invulling te geven. Voor reizigers, inwoners en gemeente. Hierdoor groeit het netwerk met de omgeving van het station, ontstaat er meer betrokkenheid bij het station en komen er meer ogen en oren die het station en de stationsomgeving in de gaten houden. Zo dragen NS en ProRail met de stations actief bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland en krijgen reizigers een gastvrij welkom op het station.

Meer informatie: www.oponsstation.nl.