Utrecht,
18
januari
2017
|
13:39
Europe/Brussels

Instapzone Sprinterstations Amsterdam – Eindhoven van start

In september aangekondigd en nu gaat ‘ie van start: De instapzone op de Sprinterstations tussen Amsterdam en Eindhoven. Dit is een zone op het perron waar met bordjes wordt aangegeven waar de trein gegarandeerd - ongeacht zijn lengte - stopt.

Deze zone is op de verschillende stations op een andere plek geplaatst. Zo zorgt het ervoor dat reizigers zich beter verspreiden in de trein, wat het makkelijker maakt om een zitplaats te vinden. Ook kunnen reizigers sneller instappen, wat ervoor zorgt dat de Sprinter sneller kan vertrekken.

Op welke stations is een Instapzone? Reizigers vinden de Instapzone op 17 stations op het traject tussen Amsterdam en Eindhoven waar alleen sprinters stoppen. Dit zijn: Amsterdam Muiderpoort, Duivendrecht, Amsterdam Holendrecht, Abcoude, Breukelen, Maarssen, Utrecht Zuilen, Utrecht Vaartsche Rijn, Utrecht Lunetten, Houten, Houten Castellum, Culemborg, Zaltbommel, Vught, Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S. Geldermalsen is ook een station waar alleen Sprinters stoppen. Door de kenmerken van dit station, is een instapzone hier niet mogelijk.

Meer weten over de Instapzone? Op ns.nl/instapzone vind je meer informatie.