03
december
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Internationale treinreizen NS Hispeed in de lift

De internationale treinreizen van NS Hispeed doen het goed. Het aantal reizen per Thalys steeg het eerste halfjaar van 2010 met 21 procent en met de Eurostar vanuit Nederland met 11 procent. Naast topbestemmingen als Parijs en Londen is ook de belangstelling voor Berlijn onverminderd groot. Dat blijkt uit een vergelijking met de eerste zes maanden van 2009. Sinds er treinen rijden over de hsl-zuid, ziet NS Hispeed op het traject Amsterdam-Brussel een groei van 186 procent.

De meeste reizigers met de Thalys gaan naar Parijs (76 procent). Anderen gaan naar Brussel (16) en Antwerpen (8). De klanten blijken tevreden; tachtig procent waardeert de Thalys met een 7 of hoger. Er rijden nu dagelijks negen treinen van Amsterdam naar Paris Nord. Vanaf eind dit jaar zijn dat er tien.

Naar Londen
Reizen vanuit Nederland met Eurostar via Brussel naar Londen is sinds het begin van dit jaar flink gestegen. Daarom is de dienstregeling van Eurostar uitgebreid met een extra verbinding van Brussel naar London op doordeweekse dagen. Ook rijdt er dagelijks om 14.34 uur vanuit Londen een trein naar Brussel en biedt daarmee Nederlandse reizigers een prima verbinding om op tijd weer thuis te zijn.
Ook ICE International doet het goed: de omzet over het eerste half jaar is vijf procent hoger dan in 2009. Dit jaar rijdt ICE International tien jaar van Amsterdam naar Keulen. Dit jubileum is afgelopen maand gevierd met diverse acties.

Primeur
De binnenlandse dienstregeling per Fyra is sinds oktober uitgebreid: tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt nu een halfuursdienst in plaats van een uurdienst. Sindsdien is het aantal reizigers verdubbeld. Ook deze klanten zijn positief. In het derde kwartaal waardeert 79 procent van de reizigers Fyra met een 7 of hoger. En sinds 18 november biedt Fyra haar klanten een Nederlandse primeur: Starbucks-koffie in de trein.