Utrecht,
19
augustus
2016
|
12:35
Europe/Brussels

Janet Stuijt treedt toe tot Raad van Commissarissen NS

Per 15 augustus 2016 is Janet L. Stuijt (46) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS voor de duur van vier jaar, waarna verlenging mogelijk is.

Janet Stuijt is op dit moment General Counsel & Head of Compliance en Corporate Secretary bij NN Group N.V. In deze functie geeft ze leiding aan verschillende teams in Nederland en in het buitenland.

Janet Stuijt studeerde Rechten aan de Universiteit van Leiden en werkte eerder in diverse leidinggevende functies bij ABN AMRO en ING Groep. Daarvoor was ze werkzaam als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke /Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek.

Voorzitter Gerard van de Aast van de RvC: “Janet Stuijt beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met governance, risk en compliance gerelateerde zaken, die zij opdeed in uiteenlopende juridische functies binnen de advocatuur, de internationale bankensector en nu bij verzekeraar en vermogensbeheerder NN Group. Met haar juridische achtergrond en praktische ervaring is ze een goede aanvulling op ons team”.

Met de benoeming van Stuijt bestaat de RvC uit vijf leden. Het is de bedoeling dat de RvC uiteindelijk weer uit zes leden bestaat.