Utrecht,
20
oktober
2016
|
17:18
Europe/Brussels

Je treinreis door de ogen van een designer!

download
luisterruit.mp4

Beleef het tijdens de Dutch Design Week op je treinreis naar Eindhoven

Hoe ervaar jij het liefst je treinreis?

Manon van Hoeckel (Luisterruit) en Bureau Belén zijn de winnende ontwerpers uit de NS Design Challenge, georganiseerd door NS en de Dutch Design Foundation, die met deze vraag aan de slag zijn gegaan. Zij presenteren de ontwerpen in de trein aan reizigers gedurende hun treinreis richting de Dutch Design Week die 22 oktober start.

DDW Luisterruit

Speciaal voor de 15e editie van Dutch Design Week heeft de Dutch Design Foundation samen met NS en designer Manon van Hoeckel een DDW Trein Experience gemaakt genaamd Luisterruit. Door middel van een audiotour tussen Utrecht en Eindhoven luister je naar de verhalen achter spectaculair alledaags ontwerp. Van de vreemdste gevonden voorwerpen in de trein tot de heg in de achtertuin langs het spoor. Want, is niet alles om ons heen ontworpen?

De verhalen worden vertelt door de jongste machinist, de oudste conducteur en de bewoner van het spoorwachtershuisje.

Wij heten je van harte welkom in onze DDW Trein Experience en wensen je een fijne reis. De vertrektijden van de trein zijn te vinden op: http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/dutch-design-week.html

Er is vandaag al een proefrit gemaakt. Bekijk de reactie van reizigers in het filmpje hierboven.

DDW Buro Belén coupé

Op zaterdag 22 oktober wordt er een treincoupé getransformeerd naar een treincoupé van de toekomst. De coupé bevindt zich in de trein van Amsterdam Centraal naar Eindhoven. De trein vertrekt om 09:08 uur uit Amsterdam Centraal (spoor 4) en komt aan om 10:26 uur in Eindhoven (spoor 1). Natuurlijk kun je met een geldig vervoerbewijs meereizen en het transformatieproces ondergaan. We zijn heel benieuwd naar je ervaring!

Ketelhuisplein

Design je eigen treincoupé! Op het ketelhuisplein heeft NS een container geplaatst waarin je zelf je favoriete zitplaats kan ontwerpen. Ook is hier het bijzondere ontwerpproces te zien van de 2 winnende concepten.

Dutch Design Week.

Op 22 oktober start de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven .Gedurende 9 dagen presenteren ruim 2500 ontwerpers hun werk en concepten tijdens het grootste designevenement van Noord-Europa aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Thema 2016: The making of

‘The making of ís het thema van de 15e Dutch Design Week. DDW stelt met de keuze voor dit thema het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen,of waar die zijn gemaakt.