Utrecht,
26
augustus
2020
|
08:01
Europe/Brussels

Jongeren reizen vanaf 1 september een stuk goedkoper met NS

Samenvatting

Treinreizen wordt fors goedkoper voor jongeren van 12 tot met 18 jaar. Op 1 september start NS met de verkoop van een nieuwe jongerendagkaart. Jongeren kunnen daarmee de hele dag – maar buiten de spits – onbeperkt treinreizen met NS voor maar € 7,50. Het nieuwe ticket is te koop via de NS-app. Jongeren hebben hiervoor geen OV Chipkaart nodig; met een barcode in de app kunnen poortjes op het station worden geopend.

Door corona is de introductie van de jongerenkaart wat uitgesteld. Tjalling Smit, lid Raad van bestuur NS: “We willen de trein een logische keuze maken voor een nieuwe generatie reizigers. Ook nu. Jongeren reizen graag zelfstandig. Daarbij gaan ze het liefst een dagje naar de stad of naar familie. De kosten voor een treinkaartje zijn voor hen al snel aan de hoge kant. Voor kinderen tot 12 jaar is de trein gratis en voor studenten ook. Jongeren tot en met 18 vallen daar tussenin. Dat gaan we nu oplossen door treinreizen fors goedkoper te maken voor jongeren.

Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS
We willen de trein een logische keuze maken voor een nieuwe generatie reizigers. Ook nu.
Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS

Reizen en jongeren
Jongeren reizen voornamelijk voor een dagje naar de stad, zo blijkt uit onderzoek onder 1087 jongeren en hun ouders, uitgevoerd door NS. Op de tweede plaats staat familie- of vriendenbezoek. Jongeren reizen vooral in het weekend. Daarbij hebben ze de voorkeur voor een vaste prijs voor een kaartje, zonder bijkomende kosten achteraf. 71% van de jongeren zegt vaker met de trein te reizen als er een specifieke jongerenkaart komt voor een aantrekkelijke prijs. 57% van de ouders geeft aan dan vaker als gezin de trein te zullen nemen.

Veranderd reisgedrag door corona
In februari kondigde NS de introductie van een speciale jongerenkaart deze zomer al aan. Naast een dagkaart ging dit om een nieuw weekendabonnement voor jongeren. Sindsdien is door corona het reisgedrag veranderd en is een abonnement niet altijd meer interessant. NS houdt daarom het volledige abonnementenaanbod tegen het licht. Om hierop niet te wachten, introduceert NS nu alvast de jongerendagkaart. Uit het klantonderzoek blijkt dat deze voorziet in het grootste deel (90%) van de behoefte.

Wat?

  • Jongerendagkaart voor €7,50
  • Dagkaart dal, geldig in de daluren en in het weekend
  • Te koop via de NS-app
  • Alleen geldig in treinen van NS