Utrecht,
20
maart
2017
|
09:28
Europe/Brussels

Kaartverkoopautomaten Abellio geplaatst op Arnhem Centraal en Zevenaar

Vanaf 6 april start Abellio de grensoverschrijdende exploitatie van de zogeheten RE 19 (Rhein-IJssel-Express), die Arnhem en Zevenaar met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verbindt. De trein rijdt elk uur van ’s morgens vroeg (eerste trein doordeweeks 5.44h), tot ’s avonds laat (laatste trein doordeweeks 22.44h) van Arnhem Centraal via Zevenaar naar Duitsland. In Nederland wordt alleen gestopt te Arnhem Centraal en Zevenaar, in Duitsland tot Duisburg Hbf op alle tussengelegen stations, daarna op Düsseldorf Flughafen (Düsseldorf Airport) en tenslotte op de eindbestemming Düsseldorf Hbf.

Vorige week werden in opdracht van het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) en de provincie Gelderland door Abellio op de stations Arnhem Centraal en Zevenaar kaartverkoopautomaten geplaatst. Reizigers die naar Duitsland willen reizen, kunnen in deze kaartverkoopautomaten gemakkelijk en snel een vervoerbewijs voor de nieuwe internationale verbinding kopen. Naast het goedkoopste tarief, bieden de vervoerbewijzen die in deze automaten verkocht worden ook de mogelijkheid in Duitse steden van het stedelijk openbaar vervoer (bus, tram, metro) gebruik te maken. Reizigers kunnen ook via de VRR webshop online (www.vrr.de) een grensoverschrijdend vervoerbewijs kopen

Internationale reizigers naar Duitsland gebruiken voor het openen van de OV-chipkaartpoortjes op Arnhem Centraal de vierkante barcode die op de uitgegeven vervoerbewijzen is afgedrukt. Binnenlandse reizigers, die met de RE 19 tussen Arnhem Centraal en Zevenaar (of vice versa) reizen, checken zoals gebruikelijk in en uit met hun Nederlandse OV-chipkaart bij de rode poortjes van Arriva/Breng/Abellio. Van 6 tot en met 20 april zetten NS, VRR en Abellio daarnaast studenten in bij de poorten op station Arnhem Centraal om alle vragen van reizigers te beantwoorden en reizigers bij de te ondersteunen. Alle informatie over dienstregeling en het passeren van poortjes is ook te vinden op www.abellio.de.

Abellio, 100% dochter van NS, exploiteert openbaarvervoerconcessies in het Verenigd Koninkrijk (Engeland en Schotland), Duitsland en Nederland. De treindienst tussen Arnhem Centraal en Düsseldorf Hbf wordt door Abellio uitgevoerd onder een gezamenlijke concessie van Provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR). Op hetzelfde traject rijdt ook ICE International van NS en Deutsche Bahn, deze stopt echter op aanzienlijk minder stations en hiervoor gelden andere ticketvoorwaarden en -tarieven.