Utrecht,
06
oktober
2015
|
12:39
Europe/Brussels

Keuze nieuwe OV-fiets bekend

Nederland krijgt een nieuwe OV-fiets. De belangrijkste verbeteringen: een aluminium frame met geïntegreerde koplamp en een ruime bagagedrager. De stallingen worden in het voorjaar aangevuld met 1000 van deze nieuwe OV-fietsen. Leverancier Bikes2Go – tevens de leverancier van de huidige OV-fiets - kwam in de aanbesteding van NS als beste uit de bus.

Test: Stuurt ‘ie lekker? Trapt ‘ie makkelijk?

Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Hier konden reizigers de verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers van de test vonden de nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook waren veel testers tevreden over het uiterlijk van de fiets.

Uit de test bleek dat de klantwaardering voor de verschillende modellen dicht bij elkaar ligt. Naast dit klantoordeel golden in de aanbesteding een aantal criteria waaronder de kwaliteit van de fiets, gebruiksgemak, prijs, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Bikes2Go scoorde over het geheel van deze criteria het beste.