Utrecht,
15
maart
2022
|
06:22
Europe/Brussels

Kies je een rustige trein? Dan krijg je tot wel 60% korting op je treinkaartje

Samenvatting

Met de meeste coronamaatregelen achter de rug staat NS weer in de startblokken om meer reizigers te verwelkomen in de trein. Zo kunnen reizigers vanaf vandaag tussen Den Haag en Eindhoven met korting tot wel 60 procent reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen. We starten op dit traject namelijk een pilot met NS-Voordeel tickets: een nieuw e-ticket waarbij korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door onze druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting.

“Onze reizigers zijn al gewend dat we korting geven als er gereisd wordt tijdens daluren, maar we gaan nu voor het eerst een korting op maat per treinrit aanbieden”, vertelt Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen. “De pilot met NS Voordeel is dan ook een logische vervolgstap om meer mensen te stimuleren om met de trein te reizen en die tegelijkertijd beter te spreiden over onze treinen. En kijkend naar de huidige brandstofprijzen, biedt dit initiatief mogelijk voor veel reizigers uitkomst om voordelig tussen Den Haag en Eindhoven te reizen."

Spreiding 
Naast het testen van de techniek en het aantrekken van nieuwe reizigers, wil NS met de pilot onderzoeken in hoeverre reizigers door een hoge korting te bieden bereid zijn om een kaartje te kopen voor een specifieke treinrit. Zo worden treinen met veel lege stoelen beter benut en proberen we te drukke treinen te voorkomen. “Neem bijvoorbeeld de Intercity die op maandag om 10:15 uur vertrekt vanuit Eindhoven naar Den Haag waarvan twee derde van de stoelen bezet is. Pak je dezelfde trein, maar twee uur later, dan is slechts een derde van de stoelen bezet. Reizigers die voor deze trein kiezen, kunnen daarom 30 procent korting krijgen”, aldus Smit. 

E-ticket 
Alle reizigers op traject Eindhoven Centraal-Den Haag Centraal (en ook tussengeleden stations zoals Rotterdam, Delft, Tilburg en Breda) kunnen aan de pilot meedoen en met korting reizen. Er is geen abonnement nodig om te reizen met NS Voordeel. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen. Meer informatie over hoe NS Voordeel werkt is op deze pagina te vinden.

Tot de zomer 
De pilot loopt tot 3 juli. Daarna nemen we een besluit of NS Voordeel ook op andere trajecten getest gaat worden.