Utrecht,
05
oktober
2022
|
08:00
Europe/Brussels

Kinderboekenweek 2022: Van noord tot zuid, in heel Nederland lezen NS’ers voor op scholen

Samenvatting

Speciaal tijdens de Kinderboekenweek 2022 lezen conducteurs, machinisten en veiligheid- en servicemedewerkers van NS voor aan basisschoolkinderen in heel Nederland. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober. De NS-collega’s lezen voor uit het Prentenboek van de Kinderboekenweek Egalus, geschreven en geïllustreerd door Marije Tolman. Met de voorleesactie wil NS laten zien hoe leuk (voor)lezen is.

Tot en met vrijdag 14 oktober bezoeken NS-collega’s 20 scholen in Groningen, Nijkerk, Den Haag, Rotterdam, Lelystad, Brunssum, Emmeloord, Maasdam, Gassel, Zutphen, Emmen, Rhoon, Zwolle, Bergambacht, Boskoop, Etten Leur, Best en Eindhoven.

"Ik vind het heel leuk om voor te lezen aan kinderen. Om als kind de belevenissen van iemand anders mee te maken, bevordert de fantasie en het inlevingsvermogen. Destijds las ik elke avond voor aan onze kinderen uit het programmaboek van het circus, inclusief beeld en geluid. Prachtig!"

Erik, Hoofdconducteur in Eindhoven
foto broedstation_highres

.Gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of kijken naar het landschap vanuit de trein. De natuur is overal om ons heen, vaak ook bij stations en langs het spoor. Daarbij rijden onze treinen op 100% gi-ga-groene energie!

Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben we ook een te gekke winactie waarmee je kans maakt op 4 treinkaartjes en een vogelhuisje gemaakt van gele reisinformatieborden. Op NS.nl lees je er meer over.

“Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek en ik lees voor uit het boek Egalus dat over dit thema gaat op basisschool Het Speelwerk. Ontzettend leuk, ik houd zelf ook erg van de natuur.”

Linda Lowijs, Hoofdconducteur Zwolle
Voorlezen Koninklijke Wachtkamer HS-KJB_0515

Koninklijke ontvangst

Op enkele stations vind je nog een echte Koninklijke wachtkamer. De kamer waar niet alleen vroeger, maar nu nog steeds de leden van het Koninklijk Huis worden ontvangen voordat zij vertrekken met de Koninklijke trein. In de Koninklijke wachtkamer op station Holland Spoor in Den Haag verwelkomt NS dit jaar op 13 oktober de kinderen van groep 6 van de Gerth van Wijkschool. Veiligheid & Servicemedewerker Kevin zal vanuit deze bijzondere locatie voorlezen. 

Tijdens de Kinderboekenweek en ik lees voor uit het boek ‘De Treinreis van Tommie en Tess’. En dat op deze bijzondere plek. Heel leuk om de kinderen op deze manier een extra beleving te geven tijdens het voorlezen. Ik vond zelf als kind lezen ook heel leuk, ik lees mijn kinderen graag voor en hoop dat ik op deze manier kan laten zien hoe leuk lezen is.

Kevin, Veiligheid & Service