Utrecht,
06
oktober
2016
|
10:45
Europe/Brussels

Kinderboekenweek: Floor neemt Facebookpagina NS over.

De Kinderboekenweek is gestart. Floor Rieder maakte dit jaar het prentenboek van de Kinderboekenweek, met de titel “Waar is Ludwig?” De hele week neemt Floor de facebookpagina van NS over, vol met bijzondere illustraties om extra aandacht voor de Kinderboekenweek te vragen. We vroegen haar hoe haar Kinderboekenweek eruit gaat zien.

Wat is je rol bij de Kinderboekenweek?

Mijn rol is allereerst dat ik het prentenboek van de Kinderboekenweek gemaakt heb! "Het gaat over een oma die haar kat kwijt is. Ze moet alle buren af om te zoeken. Dit is een prentenboek wat speciaal bij het thema "opa's en oma's past. Dit jaar is het niet alleen een boek maar kan je het ook helemaal uitvouwen als een harmonica zodat je er ook met je cavia/auto's of barbies mee kan spelen.

Illustreer je wel vaker hele Facebookpagina's, of is dit de eerste keer?

Haha nee! Dit is de eerste keer! Als je mijn eigen facebookpagina niet meerekent natuurlijk. Wanneer krijg je die kans nou? Tot het logo aan toe ga ik alles onder handen nemen... mijn handen jeuken!

Is het anders dan een boek illustreren en waarom?

Als je een boek illustreert dan is dat om je lezers lang aan het boek gekluisterd te houden. Je moet het hele verhaal vertellen. Nu is het wat vluchtiger. In een plaatje moeten mensen het hele verhaal al begrijpen. En je ziet natuurlijk gelijk al die likes en reacties... heel eng.

Wat zijn je plannen tijdens de kinderboekenweek?

Ik ga het hele land door om scholen, boekhandels en bibliotheken te bezoeken. Ik ga natuurlijk voorlezen uit "Waar is Ludwig?", mensen kunnen een mooi extra'tje krijgen voor bij het boek, en ik ga natuurlijk signeren. Als er meer tijd is doen we ook workshops: bijvoorbeeld buttons maken. Het leukste vind ik om gewoon lekker te ouwehoeren met kinderen en volwassen. Over hun eigen opa's en oma's of eigen huisdier. Het is natuurlijk niet vaak dat ik mijn eigen lezers ontmoet, dat is altijd heel speciaal en leerzaam.

Wil je Floor ontmoeten? Zondag 16 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met de Nationale Kinderboekenruil op de station Breda, Arnhem en Amsterdam Centraal. Rond 14 uur ruilt Floor haar boek in de Amsterdamse stationshal, samen met Kinderboekenweekgeschenk-auteur Dolf Verroen