Utrecht,
18
oktober
2015
|
15:58
Europe/Brussels

Kinderboekenweek sluit af met duizenden kinderboeken op Utrecht Centraal

De Kinderboekenweek 2015 werd vandaag afgesloten met de eerste Nationale Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal. Deze gratis ruilbeurs organiseerde NS voor kinderen die hun favoriete boek een tweede leven gunnen. NS ruilde mee en plaatste meer dan 1.000 nieuwe kinderboeken van uiteenlopende kinderboekenschrijvers in een “levende en pratende boekenkast”. Simon van der Geest - schrijver van het Kinderboekenweek geschenk - en Mies van Hout - maker van het Prentenboek van de Kinderboekweek - deden mee en signeerden hun favoriete ruilboek.

Een bekend fenomeen: in je boekenkast staat een mooi kinderboek, maar je hebt het al drie keer gelezen. Of je bent er gewoon een beetje ‘uitgegroeid’ omdat je er te oud voor bent geworden. De deelnemende kinderen gunden zo’n boek een tweede leven en maakten er een ander kind blij mee.

Ruilbriefje: Kinderen recenseren hun favoriete ruilboek

De boekhandels verspreidden in de Kinderboekenweek een ruilbriefje. Op dit ruilbriefje konden de deelnemende kinderen hun eigen recensie schrijven: Waarom is dit ruilboek zo leuk? De overgebleven kinderboeken van vandaag gaan naar 'Kinderzwerfboek', de organisatie die zoveel mogelijk boeken wil laten rondzwerven. Zo krijgen alle boeken een tweede leven.