Utrecht,
12
oktober
2017
|
16:06
Europe/Brussels

Kinderboekenweek sluit zondag af met NS Kinderboekenruil op stations

Na het succes van vorig jaar waar ruim 2000 kinderen op afkwamen, wordt zondag 15 oktober wederom de Kinderboekenweek afgesloten met de NS Kinderboekenruil. Midden in de stationshal van Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal staat die dag ‘een pratende boekenkast’ gevuld met 1000 ruilboeken. Kinderen krijgen zo de kans om uitgelezen boeken te ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind. In de tussentijd kunnen kinderen plaatsnemen in de Voorleescoupé voor bijzondere verhalen. Daar wordt onder andere voorgelezen door kinderboekauteurs Anna Woltz, Ruben Prins en Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts. Uiteraard is ook NS-conducteur John Piqué samen met collega-conducteurs present om voor te lezen. 

Afsluitmoment
Om 15.00 uur wordt de Kinderboekenweek afgesloten op Utrecht Centraal. Er wordt een symbolische handeling verricht door de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Janneke Schotveld samen met illustrator Annet Schaap en de makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. De boeken die na de NS Kinderboekenruil overblijven, worden gedoneerd aan de Stichting Kinderzwerfboek.

Tijd voor Lezen
NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op
www.ns.nl/tijdvoorlezen

Wanneer: Zondag 15 oktober.
Waar: Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur (persmoment om 15.00 uur).
Met: o.a. Kinderboekenweekauteur Janneke Schotveld en illustrator Annet Schaap, de makers van het Kinderboekenweek Prentenboek Martijn van der Linden en Maranke Rinck. Kinderboekenschrijvers Ruben Prins, Anna Woltz, Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts. NS-voorleesconducteur John Piqué.

Voor meer informatie en voorleesschema:
www.ns.nl/kinderboekenweek