Utrecht,
14
oktober
2018
|
14:29
Europe/Brussels

Kinderen ruilen boek op station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal

Afsluiting Kinderboekenweek 2018 met NS Kinderboekenruil

Update 15 oktober 2018

De afsluiting van de Kinderboekenweek 2018 op de stations Utrecht Centraal en Den Haag Centraal heeft veel belangstelling getrokken. Naar schatting zijn er circa 3.250 bezoeker(tje)s op de NS Kinderboekenruil afgekomen. Bekijk onderstaande video voor een impressie van de dag.

download
NS Kinderboekenruil 2018

 

Als afsluiting van de Kinderboekenweek staat er vandaag midden in de stationshal van zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal een ‘pratende boekenkast’ met duizenden kinderboeken. Kinderen die een uitgelezen boek meenemen, ruilen dat voor een nieuw boek of een boek van een ander kind. NS wil op deze manier lezen stimuleren en zoveel mogelijk kinderen blij maken met boeken die anders niet meer worden gelezen. De NS Kinderboekenruil is tot en met 16.00 uur te bezoeken.

Kinderboekenschrijvers Jozua Douglas (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2018), Milja Praagman (auteur en illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018), Geert-Jan Roebers, Gerard van Gemert en Bette Westera lezen verhalen voor op de twee stations in een speciale mini-voorleescoupé. Ook NS-conducteurs, waaronder John Piqué en zijn vriend Romano Strang, nodigen kinderen uit om te luisteren naar voorleesverhalen.

Boekenruilkast
Een deel van de boeken die aan het einde van de dag over zijn, komt in het StationsBoekWisseltje van Utrecht te staan. Het StationsBoekWisseltje is een gezamenlijk initiatief van NS en Kinderzwerfboek, speciaal voor kinderboeken. Het wisseltje is de kleine variant van de StationsBoekWissel: de boekenkast op station Utrecht Centraal waar reizigers boeken kunnen ruilen. Vanaf 15 oktober staat het StationsBoekWisseltje naast haar grote broer op de eerste verdieping van station Utrecht Centraal. De overige boeken gaan rechtstreeks naar Kinderzwerfboek.