Utrecht,
25
april
2023
|
13:12
Europe/Brussels

‘Kings & Queens’ op Rotterdam Centraal tijdens Koningsdag

Reizigers worden donderdag koninklijk onthaald op Rotterdam Centraal. Vanwege het bezoek van koning Willem-Alexander en de koninklijke familie aan de stad op 27 april is het station helemaal versierd.

In de dagen ervoor maken we Rotterdam al warm voor Koningsdag. In de pop-up winkel bij perron 2 kunnen ‘Kings & Queens’ een staatsieportret van zichzelf laten maken tot en met 26 april. In de stationshal zijn tien portretten groot te zien.

In de stationshal staat ook een grote troon waar iedereen zichzelf als een King of Queen op de foto kan zetten. "Het feest begint al op het station", zegt stationsmanager Marion Hooglander. “Er staat een grote oranje troon in het station waar reizigers geheel in stijl op de foto kunnen.”

Ook op Station Blaak is de groen/oranje versiering aangebracht en wordt extra personeel ingezet.

Oranjedienstregeling

NS rijdt op Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen. Zo rijden er extra treinen van en naar Breda vanwege het 538 Koningsdagfeest.
Ook op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten meer en langere treinen. Er staan veel extra collega’s klaar om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden. De speciale Oranjedienstregeling is verwerkt in de NS Reisplanner. Kijk voor meer praktische en regionale informatie op NS.nl/koningsdag.