Utrecht,
22
augustus
2022
|
15:44
Europe/Brussels

Kleurrijk welkom op station Zwolle tijdens Pride weekend

26, 27 en 28 augustus Zwolle Pride

Samenvatting

Spirit, Serenity, Nature, Sunlight, Healing, Life. Dat staat op de Regenbogen, het object dat vrijdagmiddag 26 augustus wordt onthuld tijdens de opening van het Zwolle Pride weekend aan de zuidzijde van Station Zwolle. NS, ProRail en Arriva verwelkomen de reiziger tijdens de onthulling met een gigantische regenboogloper van 50 meter in de stationshal. Ook worden regenboogarmbandjes en liefdesslotjes uitgedeeld.

20220826_162223

Het hele weekend staat acceptatie en emancipatie centraal tijdens het Zwolle Pride Festival. Het festival start met de onthulling van de Regenbogen op 26 augustus om 15.30 uur. Ontworpen door studenten van Cibap staat het symbool voor een divers en inclusief Zwolle. Iedereen die dit wil kan een slotje bevestigen aan het kunstwerk. Hiermee kun je zelf of samen met je geliefde laten zien achter de boodschap van De Regenbogen te staan. Zaterdagmiddag om 14.30 uur start de Pride Walk dwars door de historische binnenstad van Zwolle. Het hele weekend worden reizigers op station Zwolle verwelkomd met regenboogkleuren en een speciale AH to Go actie. Kijk voor het volledige programma op: www.zwollepride.nl 

“Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen op het werk. Daarnaast zetten wij ons in om de reiziger een inclusieve reisbeleving te geven. Een kunstwerk zoals de regenboogjes op station Zwolle en de Zwolle Pride dragen daar ontzettend aan bij. Vanuit Trainbow zijn wij dan ook graag aanwezig om te laten zien dat we deze initiatieven ondersteunen.”

Bas Hogendorf, bestuurslid van Trainbow

Inclusiviteit in de trein en op stations

NS, Arriva en ProRail onderstrepen het belang van een inclusieve samenleving en maken dat dit weekend goed zichtbaar in Zwolle. Trainbow, het netwerk van NS en ProRail voor LHBTI+ collega’s, is ook aanwezig bij de onthulling.