Utrecht,
24
februari
2017
|
10:08
Europe/Brussels

Kom met de trein naar het carnavalsfeest

Van zaterdag 25 februari tot en met dinsdag 28 februari is het Carnaval. Ieder jaar wordt dit feest in het Zuiden van ons land uitgebreid gevierd. NS steunt al jarenlang het plaatselijke Carnaval in Brabant en Limburg. Ook dit jaar kunt u weer op ons rekenen en staan vele NS’ers voor de reizigers klaar om hen prettig en veilig te vervoeren. Tijdens carnaval zorgt NS voor extra plaatsen in de trein. Wij doen er ieder jaar alles aan om de reiziger in carnavalssfeer op de juiste bestemming te brengen.

Intocht en Ontvangst van de Stadsprinsen

Carnaval zit vol met tradities die het feest voor de stad zo’n uniek karakter geven. Wij helpen daar graag aan mee. Elk jaar wordt daarom in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en 's Hertogenbosch de speciale Prinsentrein uit het Winterpaleis gehaald om de stadsprins met zijn adjudanten naar zijn Residentie te brengen. De Prins wordt van harte welkom geheten op het station door het NS personeel en vele carnavalsvierders. Daarna trekt de stoet verder de stad in.

Carnavalspin

Elk jaar maakt NS weer een carnavalspin. Deze pin staat symbool voor onze betrokkenheid bij al onze reizigers die in het zuiden carnaval vieren en is uitgegroeid tot een waar collectorsitem. In 2017 staat de pin in het teken van onze Nieuwe Sprinter.

Wij wensen onze reizigers een fijne Carnaval toe!