Utrecht,
19
februari
2020
|
13:41
Europe/Brussels

Komende week geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen

Komende week rijden er geen treinen tussen station Utrecht Centraal en station Ede-Wageningen en tussen Utrecht en station Rhenen. NS zet op deze trajecten bussen in. De treinen rijden niet omdat ProRail tussen 22 februari en 2 maart de uitgebreide verbouwing van het stationsgebied van Driebergen-Zeist afrondt.

De vervangende bussen stoppen op dezelfde stations als de treinen zouden doen, met als uitzondering station Utrecht Vaartsche Rijn. Reizigers van en naar dit station wordt geadviseerd over Utrecht Centraal te reizen.

Voor vertrek, reisplannercheck
Deze buitendienststelling is onder meer nodig om de tijdelijke voetgangerstraverse weg te halen. Ook maakt ProRail de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik. Het treinverkeer wordt op maandag 2 maart weer hervat. NS raadt reizigers tijdens de werkzaamheden aan: voor vertrek, reisplannercheck.

Compeet nieuw stationsgebied Driebergen-Zeist
Station Driebergen-Zeist is de afgelopen jaren compleet vernieuwd. Rondom het station is er jarenlang hard gewerkt aan een nieuw busstation en een parkeergarage met zo’n 600 plaatsen. Onder het station is een fietsenstalling geopend met ruim 3000 plaatsen waar fietsers hun fiets kunnen parkeren of een van de 70 OV-fietsen kunnen lenen. Omdat er straks vier sporen zijn, kunnen Intercity’s die niet in Driebergen-Zeist stoppen hier Sprinters inhalen. Hierdoor kunnen er de komende jaren meer treinen gaan rijden op de lijn Schiphol - Arnhem.