Utrecht,
08
oktober
2020
|
16:00
Europe/Brussels

Komende week werkzaamheden; reizigers tussen Amsterdam en Almere opgelet

ProRail werkt aan het spoor

Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 oktober voert ProRail onderhoudswerkzaamheden uit tussen station Amsterdam Muiderpoort en Weesp en bij Diemen Zuid. ProRail vernieuwt dan de bovenleiding, hogesnelheidswissels en de beveiliging van het spoor. Hierdoor rijden er zes dagen geen treinen tussen station Amsterdam Muiderpoort en Weesp.

In deze periode rijden er bussen tussen station Amsterdam Muiderpoort en Weesp en een taxibus tussen station Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Sciencepark. Tussen station Weesp en Almere Centrum en tussen Weesp en Hilversum is de dienstregeling aangepast.

Werkzaamheden tussen Hilversum en Amersfoort Centraal
Van woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober voert ProRail ook werkzaamheden uit tussen station Hilversum en Amersfoort Centraal. Als gevolg rijden er die periode bussen tussen station Hilversum en Baarn en is de dienstregeling tussen station Baarn en Amersfoort Centraal aangepast.

Voor vertrek, reisplannercheck
Het advies aan reizigers is – zoals altijd - om kort voor vertrek de Reisplanner te checken. De Reisplanner wordt 10 dagen voor het begin van werkzaamheden bijgewerkt en bevat ook een schatting van de extra reistijd.

Vakantieperiode
Voor dit soort langdurige werkzaamheden wordt specifiek gekozen voor de vakantieperiode. Zodat zo min mogelijk reizigers overlast ervaren.

Volledige overzicht: https://www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden-herfstvakantie.html