Utrecht,
20
februari
2018
|
06:30
Europe/Brussels

Reizen vanaf 4 april

Komst Eurostar naar Nederland stevige stimulans internationaal treinreizen

De start van Eurostar in april 2018 geeft een stevige impuls aan grensoverschrijdend treinreizen. Na een flinke groei in 2017 verwacht NS International daarom dat ook dit jaar meer reizigers voor de trein kiezen.

NS verwacht veel belangstelling voor de nieuwe snelle trein die ook in Nederland 300 kilometer per uur rijdt over de hogesnelheidslijn. Je kunt straks in circa 4,5 uur in hartje Londen zijn met de trein en in 3:41 uur ook weer terug in Amsterdam. Voorlopig is richting Londen nog een overstap op Brussel-Zuid nodig.

Groei internationale treinverkeer
In 2017 vervoerde NS 7% meer internationale treinreizigers ten opzichte van het jaar ervoor. De groei was met name te danken aan extra reizigers richting Brussel, Parijs en Frankfurt waar NS samen met Thalys en Deutsche Bahn het aanbod heeft uitgebreid. Nu ook de verbinding met Londen sterk verbetert verwacht NS verdere groei: de trein wordt een steeds beter alternatief voor het vliegtuig. Waar de trein richting Parijs een marktaandeel heeft van ruim 30% is dit richting Londen nog maar 10%. Hier is ruimte voor flinke groei. NS en Eurostar overwegen daarom ook een derde trein vanaf december 2018.

Foto: de trein naar Duitsland, Engeland en Frankrijk pak je gewoon vanaf Amsterdam Centraal

Duurzaam
Treinreizen is 10 x duurzamer dan vliegen door het verschil in CO2-uitstoot. Sinds vorig jaar reizen alle treinen in Nederland al op 100% windstroom en ook Eurostar maakte recent bekend haar uitstoot verder terug te dringen. Op de site van nsinternational.nl kun je uitrekenen hoeveel CO2-uitstoot je bespaart bij een keuze voor de trein.

Directeur NS International Heike Luiten: “Met de start van Eurostar tussen Londen en Amsterdam vervullen we de lang gekoesterde wens om een aantrekkelijke treinverbinding te bieden met Engeland. Je kunt nu de trein pakken naar alle ons omringende landen. Door de concurrerende reistijden, het reiscomfort én de duurzaamheid van treinvervoer is Eurostar een mooi alternatief voor zowel zakelijke als vakantiereizigers. Hopelijk kunnen we ook snel vanuit Nederland een verbinding zonder overstap bieden”.

Als de Eurostar dienst is gestart en vanaf april 2018 ook Intercity Brussel via de HSL rijdt zijn er dagelijks 32 treinen per dag per richting tussen Nederland en België. Ook hier verbetert straks het aanbod flink.

Treintickets kopen voor directe Eurostar
De eerste reisdatum is woensdag 4 april. De beste boekingsopties zijn (automatisch getoond bij het boeken):
- Rechtstreeks van Londen naar Rotterdam of Amsterdam met Eurostar via 2 opties per dag.
- Voorlopig nog vanaf Amsterdam of Rotterdam met overstap in Brussel op Eurostar. Eerst reizen naar Brussel met Thalys geeft de kortste netto reistijd. Ook reizen met Intercity Brussel naar Brussel-Zuid is een reisoptie.

Ticketprijzen
Eurostar Londen-Amsterdam per Eurostar is te boeken vanaf € 40,00. NS International verkoopt straks ook tickets Amsterdam-Londen inclusief Thalys aanreis voor ticketprijzen vanaf € 49,00