Utrecht,
25
april
2019
|
12:00
Europe/Brussels

NS telt af naar Koningsdag

Op zaterdag 27 april viert Nederland massaal Koningsdag. Aan ons de schone taak om een groot deel van deze feestvierders met de trein naar hun Koningsdagfeest te brengen. Ieder jaar is het weer een hele klus, die niet te vergelijken is met welke andere dag in het jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen op hun bestemming komt, rijden we op Koningsnacht en Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met op verschillende trajecten extra en langere treinen. Er staan een kleine 1.000 extra collega’s als machinisten, conducteurs,servicemedewerkers en schoonmakers klaar om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden.

Daarnaast werken we samen met Prorail vanuit 13 verkeersleidingposten in het land met honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan storingsploegen en diesellocomotieven paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Ook is er maximale inzet van incidentenbestrijders.

Meer weten over wat NS allemaal doet rond Koningsdag en de Oranjedienstregeling, zie hier het eerdere bericht NS brengt je naar jouw Koningsdagfeest.