Utrecht,
21
november
2016
|
15:26
Europe/Brussels

Koninklijk wachten in StationsHuiskamer Baarn

Op maandag 21 november is de StationsHuiskamer op station Baarn feestelijk geopend. Met de StationsHuiskamer spelen we in op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station op een prettige plek te verblijven. De StationsHuiskamer is een initiatief van NS om lokaal het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur te optimaliseren.

De StationsHuiskamer bevindt zich in de ruimte van de voormalige Kiosk. Het is een plek waar de reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en de actuele reisinformatie. Er is gratis Wifi beschikbaar en er zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. Daarnaast wordt er onder andere koffie verkocht en is de wachtruimte een belangrijke entree voor de stad. Bij de inrichting van de StationsHuiskamer Baarn is een knipoog gemaakt naar de Koninklijke wachtkamer. Er zijn onder andere twee tronen en een salontafel in barokstijl in de zithoek terug te vinden. Deze zijn gemaakt van volledig recyclebaar plastic. De vloermat komt uit Senegal en is gemaakt van gerecyclede petflessen door een Fair Trade project voor Senegalese vrouwen. De stoelen rondom de leestafel zijn van de Kringloop. Ze zijn wit geschilderd in De Houtplaats, dit is de sociale werkplaats van Sherpa, de Baarnse organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. En ze zijn niet zomaar wit geschilderd, er is natuurverf op basis van lijnolie gebruikt.

De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger.

De StationsHuiskamer is open van maandag tot en met vrijdag van 06.30-18.30 uur, op zaterdag van 09.00-17.00 uur en op zondag van 10.00-17.00 uur.