Utrecht,
23
mei
2019
|
15:32
Europe/Brussels

Kunst op Nederlandse stations

Collectie van ruim 300 kunstwerken

Stations en hun omgeving zitten vol bijzondere kunst, van pastel schilderijen en kleurig glas-in-lood tot moderne lichtkunst. Dit ‘museum van het spoor’ spreidt zich uit over heel Nederland en is voor iedereen toegankelijk. Op initiatief van NS, ProRail en Bureau Spoorbouwmeester zijn meer dan 300 kunstwerken in en rond de stations geïnventariseerd en gebundeld in het boek Kunst op Nederlandse Stations. Vanaf woensdag 29 mei is het boek onder andere verkrijgbaar in de boekwinkels.

Femke Woudstra, Directeur Stationsmanagement & Exploitatie van NS vertelt: “De kunstwerken op de stations versterken de ervaring van onze reizigers en bezoekers. De werken kunnen reizigers inspireren, verbinden, laten dromen, ontroeren of zorgen voor een lach op het gezicht. Ze zijn er om het reisplezier te versterken, om het wachten te veraangenamen of om bepaalde plekken in en rond het station bijzonder te maken.”

Kunst op Nederlandse Stations (ISBN 978 90 6868 788 0) is vanaf 29 mei verkrijgbaar in de boekhandel voor 24,95 euro. Op de website kunst-op-nederlandse-stations.nl staan alle werken met een uitgebreide omschrijving.