Utrecht,
14
september
2017
|
14:36
Europe/Brussels

Kunstliefhebbers opgelet

Ben jij een kunstliefhebber, reis jij dagelijks met de trein en ben je op zoek naar de meest unieke portretten? Dan kun je de komende maanden je hart ophalen op zes verschillende NS-stations. Vanaf vandaag is de reizende tentoonstelling FACE TIME twee weken te zien op station Amsterdam Amstel. Tot begin december reist de tentoonstelling nog langs station Almere Centrum, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem.

De tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, is een onderdeel van het project Identiteit in de samenleving van Stichting Kunst en Cultuur in Beweging. Elke twee weken reist de tentoonstelling weer naar een ander station, om alle kunstliefhebbers te bereiken. Daarbij vinden een aantal culturele activiteiten plaats op ieder station dat wordt aangedaan. In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten leggen connecties tussen oude en nieuwe kunt.

Behalve de Dutch National Portrait Gallery levert een groot aantal musea, onderwijs- en culturele instellingen en kunstenaars een bijdrage aan het project, met als doel een groot publiek te bereiken met kunst en cultuur in de openbare ruimte.

Hier kun je de tentoonstelling de komende maanden bekijken:

Amsterdam Amstel 14 september t/m 1 oktober
Almere Centrum 2 oktober t/m 12 oktober
Den Haag Centraal 13 oktober t/m 25 oktober
Breda 26 oktober t/m 8 november
Zwolle 9 november t/m 22 november
Arnhem 23 november t/m 8 december