Utrecht,
21
juli
2023
|
13:58
Europe/Brussels

Let op; Kortere treinen tussen Nijmegen en Arnhem centraal

Samenvatting

Bij Arnhem Centraal is een bovenleidingstoring. Door de herstelwerkzaamheden hiervan zijn er op Arnhem Centraal minder perrons beschikbaar voor treinen. Dit zorgt ervoor dat de geplande pendeldienst tussen Arnhem en Nijmegen in verband met de 4Daagse, waar meer en langere treinen ingezet werden, hinder ondervindt. De treinen zijn daardoor korter dan gepland.

Dit betekent dat helaas minder reizigers tegelijk gebruik kunnen maken van de treinen. Wandelaars en feestvierders moeten rekening houden met drukte en wordt gevraagd langer in Nijmegen te blijven en op een later moment met de trein te reizen. ProRail doet er alles aan om de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen. De verwachting is dat einde middag de treinen weer kunnen rijden zoals gepland.

Minder sprinters tussen Wolfheze-Arnhem en Elst-Arnhem
Tussen Wolfheze en Arnhem Centraal en tussen Arnhem en Elst minder sprinters. Voor reizigers tussen Wolfheze, Oosterbeek en Arnhem Centraal en tussen Arnhem Centraal en Elst worden ook stopbussen ingezet. De intercity´s rijden de normale dienstregeling tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Informatie
Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner in de gaten te houden. Ook via tekstkarren op het station  Nijmegen en in de stad worden reizigers op de hoogte gehouden.

UPDATE 15.20 uur bovenleiding gemaakt
De bovenleiding bij Arnhem Centraal is gemaakt. Rond 16.00 uur rijden de treinen weer zoals gepland. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te checken en rekening te houden met drukte op station Nijmegen in verband met de 4Daagse.