Leiden,
26
juli
2022
|
12:00
Europe/Brussels

Liften op Leiden Centraal vervangen, NS zet wachtverzachter in

Op station Leiden Centraal worden de liften vervangen. Er zijn tijdelijke liften beschikbaar, maar het kan toch ongemak veroorzaken voor reizigers. Om het ongemak van de werkzaamheden te verlichten, zet NS een ‘wachtverzachter’ in: Zen Station. Een speciale stationsmeditatie voor reizigers die van de treinreis een persoonlijk rustmoment maakt.

Zen Station is een korte, geleide meditatie die bewuste aandacht voor de geluiden en bewegingen in het station zorgt. Reizigers kunnen de op maat gemaakte stationsmeditatie luisteren terwijl ze door het station wandelen of op de trein wachten. Stationsmanager Hidde Barneveld: “Zen Station nodigt uit om even stil te staan en op een andere manier naar de reuring in het station te kijken. In een tijd waarin we vaak druk zijn en van afspraak naar afspraak haasten, vind ik het mooi om reizigers op deze manier een rustmoment aan te bieden”.

In de stationshal van Leiden Centraal is opvallende signing geplaatst om reizigers tijdens de werkzaamheden op Zen Station te attenderen. Om de ludieke wachtverzachter extra onder de aandacht te brengen, deelt NS theezakjes uit met daarop de QR-code naar de meditatie.

Zen Station is hieronder te luisteren, dus zet je koptelefoon op en geniet van een heerlijk zen moment.

download

Foto's: Jan Buteijn