Eindhoven,
10
januari
2020
|
16:50
Europe/Brussels

Live radio vanuit de 'radio' Eindhoven Centraal

Het monumentale stationsgebouw van Eindhoven Centraal wordt dinsdag 14 januari even een radio. Het station wordt vaak getypeerd als een transistorradio, met de klok als draaiknop en de toren als antenne. Dinsdag wordt het even letterlijk een radio, want Glow FM komt live radio maken vanuit het stationsgebouw tussen 16.00 en 19.00 uur. De Eindhovense zender doet via 94.0 FM in de ether live verslag van het moment dat ‘Eindhoven Centraal’ goed zichtbaar zal zijn op het gebouw.

Het station van Eindhoven is vanaf dinsdag echt ‘Eindhoven Centraal’. Om 16.30 uur worden de nieuwe letters op het monumentale stationsgebouw onthuld door burgemeester Jorritsma, regiodirecteur Magdalena Piotrowska van NS en Directeur regio zuid Wendy de Wild van ProRail.

Op de perrons zijn de blauwe borden ‘Eindhoven Centraal’ al eerder aangebracht. Drie oude blauwe borden van de perrons worden deze middag als prijs aan drie Eindhovenaren gegeven: de afgelopen week heeft de gemeente Eindhoven samen met NS en ProRail een prijsactie gehouden op Facebook en Instagram. Meer dan 1600 mensen deden daar aan mee.

Feest op het station

Het feest wordt uitgebreid gevierd op het station. De Restauratie verloot een diner voor twee aan mensen die de letters Eindhoven Centraal op de foto zetten en via instagram delen. De Starbucks organiseert een speciale tasting. Iedereen kan dan uitleg krijgen over koffie en deze daarna uitgebreid proeven.

Bij CoffeeFellows Eindhoven krijgt iedereen op dinsdag vanaf 16.00 uur 25 procent korting op de hele bestelling. Bij GWK Travelex kunnen reizigers provisievrij wisselen van vreemde valuta op dinsdag.

Symbool

De opwaardering tot ‘Eindhoven Centraal’ staat symbool voor de groei van de stad. Het gebied rondom het station staat voor een grootschalige transformatie: in 25 jaar werken rijk, provincie Noord Brabant en gemeente Eindhoven samen om het huidige kantorengebied om te vormen in een woon- werk en verblijfgebied voor 20.000 inwoners. Een gebied dat functioneert als de poort naar Brainport als internationale hightech hotspot. Het NS station speelt hier een cruciale rol als OV-knooppunt.