In dit liveblog actuele beelden, berichtgeving en antwoorden op vragen over de aangepaste dienstregeling van vandaag.

Lees terug: NS past morgen dienstregeling aan

18.30 uur:
Dag goed verlopen, morgen normale dienstregeling (laatste update)
De dag is nog niet voorbij, maar het is vooralsnog goed verlopen. NS en ProRail reden vanwege de sneeuw vandaag met een aangepaste dienstregeling, met ongeveer 80% van de treinen ten opzichte van normaal. Dat geeft iets meer ruimte in de dienstregeling om problemen te verhelpen, zonder dat het spaak loopt. Dat is gelukt. We bedanken reizigers voor hun begrip.

Op basis van de weersverwachtingen hebben NS en ProRail besloten om morgen weer de normale dienstregeling te rijden.

Hiermee sluiten we dit liveblog af.


15.30 uur:
Woensdag normale dienstregeling, check voor vertrek de reisplanner
Vandaag hebben NS en ProRail de dienstregeling aangepast in verband met de sneeuw die in grote delen van het land is gevallen. Het weer heeft vooralsnog niet voor problemen gezorgd op het spoor. Woensdag start NS volgens de normale dienstregeling. NS adviseert om voor vertrek de reisplanner te checken voor de meest actuele situatie op het spoor.
 

13.30 uur:
Veelgestelde vraag: wat is anti-icing?
NS-treinen zijn de afgelopen dagen behandeld in de anti-icing-installatie. Met oog op de verwachte sneeuwval gaan ProRail en NS hier vandaag mee door. Treinen worden op zes locaties aan de onderkant met glycol behandeld zodat sneeuw en ijs minder kans krijgen zich aan de trein te hechten. Zo voorkomen ProRail en NS dat brokken sneeuw en ijs tussen wissels vallen of de leidingen onder de trein beschadigen.

11.40 uur:
Sneeuw trekt verder over het land

11.00 uur:
Eerste sneeuwfoto's

 

10.30 uur:
Staatsecretaris op bezoek

 

10.00 uur:
Eerste terugblik op ochtendspits
Tijdens de ochtendspits deden zich weinig bijzonderheden voor. Reizigers zijn goed op de hoogte van de aangepaste dienstregeling.

 

Sneeuw komt eraan
In Zeeland is het begonnen te sneeuwen. Bekijk deze livebeelden vanaf het strand:

9.50 uur:
Aangepaste dienstregeling, nog voor de eerste sneeuwvlok?

We gebruiken de hele nacht om ons voor te bereiden op de komende dag. Daarom besluiten we de dag van te voren om de dienstregeling aanpassen. Extra medewerkers hebben hele nacht gewerkt om daar de samenstelling van treinen en de personeelsplanning op aan te passen.

In de aangepaste dienstregeling rijdt NS minder treinen. Waar op een normale dag elk kwartier een trein vertrekt, is dat nu elk half uur. De tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht, Eindhoven rijdt elk kwartier.

Utrecht,
22
januari
2019
|
09:44
Europe/Brussels

Liveblog aangepaste dienstregeling (gesloten)