NS doet er alles aan om na de landelijke pensioenacties een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden. We hebben daarom in het belang van onze reizigers besloten om de start van de dienstregeling te verschuiven tot na de acties.

Lees terug: NS verschuift start dienstregeling 18 maart in belang reizigers

Update: 12.00 uur:
Terugblik: reizigers nemen advies ter harte, ochtendspits later op gang
De meeste reizigers bleken vandaag goed op de hoogte van de landelijke pensioenacties. Zo was het tijdens de acties bijvoorbeeld opvallend rustig op Utrecht Centraal. Reizigers hebben het advies opgevolgd om hun reis uit te stellen of thuis te werken. Om 7.31 uur vertrok volgens dienstregeling de eerste trein vanuit Maastricht naar Alkmaar. De ochtendspits die volgde hadden reizigers hier en daar te maken met vollere treinen. Op dit moment is de punctualiteit 87,5%.

Media, zoals NOSRTLAD en Telegraaf deden verslag van deze ochtend de pensioenacties.

Medewerkers van NS halen vandaag alles uit de kast om een betrouwbare dienstregeling voor onze reizigers te kunnen geven.

Update: 9.30 uur:
Opstart dienstregeling over het algemeen goed verlopen, hier en daar nog wel volle treinen
De opstart van de dienstregeling is over het algemeen goed verlopen. Vrijwel alle treinen rijden. Wel zijn er nog vertragingen. Ook kunnen treinen korter zijn, waardoor het voor reizigers drukker kan zijn. Dit zien we op enkele stations. Reizigers lijken wel goed op de hoogte van de acties en hebben bijvoorbeeld hun reis uitgesteld. De medewerkers van NS doen er alles aan om in de loop van de ochtend en de rest van de dag een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden.

We halen alles uit de kast
Floor Kuylman, Bijstuurder NS
download
190317_later_opstarten

Update 7:35 uur:
Eerste treinen vertrokken
De eerste treinen van vandaag zijn vertrokken. Zoals gebruikelijk bij de start van de dienstregeling zijn medewerkers vertrokken naar de rangeerlocaties om daar de treinen op te halen. Dat is gebeurd na de landelijke pensioenacties. Zo vertrok vanuit Maastricht om 7.31 uur de Intercity richting Utrecht. Het nachtelijk onderhoud aan de treinen is gedaan en de nachttreinen hebben volgens dienstregeling gereden. Op dit moment is nog niet voorspelbaar wanneer een betrouwbare reis voor alle reizigers mogelijk is. Raadpleeg daarvoor kort voor vertrek de NS-reisplanner of app. 

Vrijdag vertelde president-directeur Roger van Boxtel het volgende:

download
Video landelijke pensioensacties
Utrecht,
18
maart
2019
|
07:33
Europe/Brussels

Liveblog: landelijke pensioenacties (gesloten)