Utrecht,
10
augustus
2018
|
14:18
Europe/Brussels

Luister eeNS mee in de StationsLuisterCoupé

Sinds deze week is wachten op station Leeuwarden nog leuker! Daar is de StationsLuisterCoupé onthuld. Speciaal voor deze coupé schreef auteur Anita Terpstra uit Leeuwarden een kort verhaal dat tot leven is gebracht door de stem van actrice Tjitske Reidinga.

Leeuwarden Fryslân 2018
De luistercoupé is het volgende onderdeel binnen een reeks verrassende culturele activiteiten die dit jaar al georganiseerd zijn op station Leeuwarden. Dit alles natuurlijk in het teken van LF 2018 waarbij Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa heel veel bezoekers ontvangt. Zo was er op het station al de Stationspiano Challenge en maakte kunstenaar Leon Keer al een Escheriaanse Street Art-route. En vanaf nu is daar de StationsLuisterCoupé aan toegevoegd, die na dit culturele jaar doorreist naar andere stations in Nederland.

StationsLuisterCoupé
In de LuisterCoupé (ontworpen door Ontwerpbureau Tjep. van Frank Tjepkema) kunnen treinreizigers die even wachten rustig gaan zitten en luisteren naar een kort verhaal. Voor deze coupé schreef de Friese auteur Anita Terpstra het verhaal ‘De Bestemming’. Anita Terpstra is bekend van veelgeprezen thrillers waaronder Nachtvlucht, Anders en meest recentelijk Samen, dat werd genomineerd voor De Gouden Strop.Actrice Tjitske Reidinga, onder andere bekend van de tv-series ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Doris’ heeft het verhaal ingesproken. Samen nemen ze je mee op een literaire reis.

Wil je zelf ook luisteren? Kom dan eens naar het station in Leeuwarden, bezoek één van de leuke onderdelen van dit culturele jaar en luister naar dit bijzondere verhaal. De speciale StationsLuisterCoupé vind je in de stationshal van Leeuwarden.