Utrecht,
18
juni
2017
|
18:00
Europe/Brussels

Maandag hinder voor treinreizigers door acties FNV Spoor

Maandag 19 juni is er hinder voor treinreizigers. De vakbond FNV Spoor heeft acties aangekondigd. FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen om op de locaties Den Haag en Zwolle tussen 05.00u en 09.00u het werk neer te leggen. Wij weten niet precies hoeveel collega’s gehoor willen geven aan de oproep van FNV Spoor en hoe groot de overlast voor reizigers daadwerkelijk wordt. 

Acties op de genoemde locaties hebben mogelijk ook gevolgen voor reizigers op andere plekken in het land, omdat veel treinen langs die locaties rijden. Machinisten en conducteurs werken vanuit Zwolle en Den Haag op treinen in heel Nederland. De acties kunnen de hele dag voor hinder zorgen.

Wij adviseren treinreizigers maandag rekening te houden met extra reistijd. Bedraagt uw extra reistijd minstens 30 minuten, dan heeft u recht op geld terug bij vertraging.

Wij houden de situatie nauwgezet in de gaten en zullen reizigers op de hoogte houden via ns.nl en de NS Reisplanner.

Beter in gesprek gaan over oplossingen dan actievoeren

NS heeft vakbond FNV Spoor nadrukkelijk uitgenodigd om in gesprek te gaan. NS ziet voldoende aanknopingspunten voor beide partijen om in gesprek te komen over een aantal onderwerpen dat FNV Spoor heeft geagendeerd. Hiermee reageert NS op het ultimatum dat FNV Spoor gesteld heeft. Eerdere verzoeken om in gesprek te gaan zijn door FNV Spoor helaas afgewezen. NS doet een dringend beroep om af te zien van eventuele acties.

Lees hieronder ook ons eerdere bericht met daarin alle achtergronden