Utrecht,
19
februari
2016
|
09:00
Europe/Brussels

Marike van Lier Lels treedt toe tot de RvC van NS

Per 3 februari jl. is Marike van Lier Lels benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Haar benoeming is voor de duur van vier jaar waarna verlenging mogelijk is. Met haar komst vervult Van Lier Lels een bestaande vacature binnen de RvC.

Van Lier Lels werkte in verschillende posities bij Nedlloyd Lines, waaronder in Hong Kong en Singapore en was tot 2000 Managing Director bij Van Gend & Loos Benelux. Tevens was zij Member of the Executive Board of Deutsche Post Euro Express. Tot 2005 vervulde Van Lier Lels de positie van Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Schiphol.

Na haar carrière als bestuurslid bij verschillende internationale bedrijven legde ze zich toe op toezichthoudende functies. Op dit moment is zij lid van de RvC van TKH Group N.V., een internationaal technologiebedrijf. Daarnaast vervult ze bij RELX en Eneco Holding N.V. een toezichthoudende positie.

Voorzitter van de RvC Truze Lodder: “ Wij zijn blij met de toetreding van Marike van Lier Lels tot de RvC. Zij heeft in verschillende functies in binnen- en buitenland uitgebreide logistieke kennis en bestuurlijke en toezichthoudende ervaring opgedaan. Haar kennis en ervaring in combinatie met haar persoonlijke eigenschappen betekenen een verrijking voor ons team.”