Utrecht,
31
maart
2022
|
08:06
Europe/Brussels

Marjan Rintel verlaat NS

President-directeur Marjan Rintel zal NS per 1 juli 2022 verlaten. Zij is voorgedragen als president-directeur bij KLM.

Marjan Rintel is sinds november 2014 werkzaam bij NS. Als directeur Operatie en lid van de Raad van Bestuur was zij eerder verantwoordelijk voor de operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten in Nederland. Op 1 oktober 2020 werd zij tot president-directeur van NS benoemd. Marjan Rintel verlaat NS voor KLM waar ze eerder werkzaam was. 

Marjan Rintel: “Ik heb acht jaar met hart en ziel gewerkt bij dit prachtige Nederlandse bedrijf. Een bedrijf dat voortkomt uit 180 jaar spoorgeschiedenis en waar generatie na generatie is gewerkt aan het betrouwbaar bereikbaar maken en houden van ons land. Momenteel zetten meer dan 20.000 medewerkers zich iedere dag in voor duurzame mobiliteit en leefbaarheid. Bij KLM zal ik in een nieuwe omgeving blijven werken aan dezelfde doelen. En ik zal me inzetten voor een langdurige samenwerking met NS, omdat ik als geen ander weet hoe goed blauw past bij geel.”

Gerard van de Aast, voorzitter Raad van Commissarissen: “We betreuren het vertrek van Marjan. Zij heeft zich meer dan acht jaar ingezet voor ons bedrijf. In het najaar van 2020 is zij midden in de pandemie aangetreden als president-directeur. Marjan heeft er mede voor gezorgd dat NS tot dusver goed door de coronacrisis is gekomen en weer vooruit kan kijken naar de toekomst. Wij bedanken Marjan voor haar inzet en wensen haar veel succes bij KLM.” 

Opvolging

De Raad van Commissarissen zal de benoemingsprocedure voor de functie van president-directeur van NS als gevolg van het vertrek van Marjan Rintel per direct opstarten. Mocht na haar vertrek nog geen opvolger benoemd zijn, dan zal huidig financieel directeur Bert Groenewegen fungeren als waarnemend president-directeur.