Utrecht,
05
maart
2021
|
12:33
Europe/Brussels

Meegenieten van bijzondere treingesprekken op Clubhouse

Update donderdag 11 maart 17.30 uur: Hoofdconducteur Inge Hageman blaast af
Hoofdconducteur Inge Hageman gaf vandaag het vertreksignaal voor de e
en-na-laatste aflevering van Clubhouse. Morgen is alweer het laatste treingesprek in de Clubhouse-coupé. Luister morgen mee via deze link

Update woensdag 10 maart 17.15 uur: Wij zitten er klaar voor
Jilles Flinterman en Victorine Plante zitten alvast klaar voor de derde uitzending van Avondspits. Luisteren jullie ook mee op Clubhouse om 17.30 uur?

Update dinsdag 9 maart 19.00 uur: Relatieadvies
Tot en met vrijdag 12 maart kunnen luisteraars om 17.30 uur op de app Clubhouse meegenieten van bijzondere treingesprekken. Een klein gebaar van NS om te laten merken dat we onze reizigers missen. Vandaag ging het eerste gesprek over het eten van een broodje salami en daarna kreeg een man die zijn relatie wil beëindigen, maar niet goed weet hoe, advies van een medereiziger tegenover hem. De medereiziger is heel toevallig een life coach, maar of hij het advies ter harte moet nemen… Morgen leest een reiziger een ontzettend saai boek en ontdekt dat de schrijver ervan in hetzelfde vierzitje van de trein zit. Tot morgen bij Avondspits!

Update maandag 8 maart 19.00 uur: Avondspits van start
Het spits is eraf: Avondspits op sociaal netwerk Clubhouse is van start. Om 17.30 uur startte het geïmproviseerde treingesprek van Henke Tuinstra en Victorine Plante. Zij hebben niet kunnen oefenen, of zich voor kunnen bereiden. Op het moment dat de luisteraars de opdracht hoorden, kregen de acteurs het gespreksonderwerp ook voor het eerst. Het gevolg? Een emotioneel gesprek over vriendschap. De tussenkomst van het omroepbericht van conducteur Inge Hageman – nu vijf jaar werkzaam bij NS – zorgt dat het gesprek een openhartige wending krijgt. Voor iedereen die het reizen met de trein mist, wil NS graag wat extra’s doen. Vanaf maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart kunnen reizigers daarom meegenieten van bijzondere treingesprekken op de app Clubhouse. Luister in de bijlage naar twee fragmenten van de eerste Avondspits.

Actiefoto Avondspits conducteur Inge

De eerste Avondspits gemist?
Luister morgen om 17.30 uur mee met het tweede treingesprek op Clubhouse via deze link. Het belooft een ongemakkelijk gesprek te worden over een broodje salami.

Op de foto conducteur Inge Hageman. Bij het fictieve treingesprek is rekening gehouden met de coronamaatregelen. Het is niet écht in de trein of op het station gevoerd, vandaar dat de gespreksdeelnemers geen mondkapjes dragen.


Meegenieten van bijzondere treingesprekken op Clubhouse

Door corona hebben we minder contact met bekenden en onbekenden. Ook gaan we minder vaak met de trein, de plek waar veel sociale interactie voorheen plaatsvond. Zomaar iets wat reizigers kunnen missen: het per ongeluk opvangen van een gesprek in de trein, een stiekem inkijkje in het leven van een ander. Maar laten we daar nou een alternatief voor hebben. Vanaf maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart kunnen reizigers, tussen 17.30 en 17.50 uur, meeluisteren met Avondspits: de leukste treingesprekken op Clubhouse.

Het kan grappig zijn of dramatisch, een liefdesverhaal of zelfs een thriller. Het is in elk geval elke dag weer anders, net als in het echte leven in de trein. De fictieve scenario's voor Avondspits zijn geschreven door Oscar Kocken en Daan Windhorst, op basis waarvan acteurs Jilles Flinterman, Boris van Bommel, Victorine Plante en Henke Tuinstra geïmproviseerde gesprekken voeren. Terugkerend personage is de hoofdconducteur van NS, die de vervoersbewijzen controleert en zich mengt in het gesprek. De conversaties zijn niet opgenomen in de trein en nemen luisteraars mee naar een tijd zonder corona. Het is een klein gebaar van NS om te laten merken dat we onze reizigers missen.

Over Clubhouse
Clubhouse is een nieuw sociaal netwerk gebaseerd op voice, waar mensen van over de hele wereld samenkomen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en in real-time van elkaar te leren, over van alles en nog wat. Clubhouse is op dit moment beschikbaar voor Apple-gebruikers en alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Met Avondspits verkent NS voor het eerst de mogelijkheden van deze nieuwe app. Avondspits gemist? Volgende week plaatsen we fragmenten bij dit bericht.

Luisterlink voor maandag naar Avondspits op Clubhouse.