Utrecht,
18
december
2023
|
06:41
Europe/Brussels

Meer gevonden voorwerpen met minder reizigers

Week van de Verloren Knuffel van 18 tot en met 22 december

Samenvatting

Treinreizigers opgelet, want we verliezen meer spullen in de trein! Dit jaar zijn er meer dan 62.000 voorwerpen gevonden in treinen of op stations. Daarmee ligt het aantal bijna gelijk met dat in 2019, terwijl we inmiddels vijftien procent minder reizigers vervoeren. Tussen alle sleutels, jassen en koptelefoons zijn dit jaar ruim 100 knuffels gevonden. Tijdens de Week van de Verloren Knuffel van 18 tot en met 22 december hoopt NS alle knuffels weer met hun baasje te herenigen, zodat zij samen de feestdagen kunnen doorbrengen. 

Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op hereniging. Daarom vragen wij op Instagram, X en Facebook aandacht voor de knuffeldieren. Help mee door de foto’s te delen of te reageren op de berichten op onze kanalen. 

Sjoelbak 
De top vijf gevonden voorwerpen bestaat uit (1) sleutels, (2) tassen en koffers, (3) jassen, (4) koptelefoons en earpods en (5) portemonnees. Dit jaar kwamen wederom opvallende voorwerpen binnen bij ons Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen, waaronder een sjoelbak, een tuinset, een luxe koffiemachine en een grote hondenbench. 

Eerste 48 uur meeste kans 
Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken. Collega’s van onze klantenservice proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen. Uit ervaringen weten we dat de kans op een match de eerste 48 uur het grootst is. 

Binnen vijf werkdagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij een OV Service & Tickets-winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt NS – tegen een vergoeding – het voorwerp per post op. Passen zoals je OV-chipkaart of rijbewijs mogen wij niet bewaren en worden direct overgedragen aan de verantwoordelijke instanties. Ga voor meer informatie naar ns.nl/verlorenvoorwerpen