Utrecht,
26
juli
2022
|
15:20
Europe/Brussels

Meer reizigers met de trein naar de Vierdaagse in Nijmegen

Samenvatting

Tijdens de week van de Vierdaagsefeesten namen zo´n 400.000 bezoekers de trein naar Nijmegen. Het grootste aantal reizigers was op de vrijdag van de intocht, 90.000. Dit zijn meer reizigers dan voorgaande edities van de Vierdaagse. NS paste voor het eerst met poortjes crowd control toe om reizigers snel en veilig uit en in de trein te krijgen. Sander Venneman, manager Sociale Veiligheid is tevreden over het verloop: ”De Vierdaagse is ook voor ons een uniek evenement met een enorm aantal reizigers. Daar zetten we maximaal op in met extra en langere treinen. Door de poortjes konden we alle reizigers gefaseerd het station in en uit begeleiden. Daardoor zorg je juist voor een goede doorstroom en is iedereen sneller in en uit de trein. Ondanks dat het even wennen was voor iedereen, reageerden het merendeel van de reizigers er goed op. Iedereen is thuisgekomen.”

download
Vierdaagse opbouw poortjes

Wel was er op vrijdag enkele uren geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en Oss door een aanrijding. ”Dan is het gelijk schakelen om drukte te voorkomen. We lieten berichten omroepen en op matrixborden zetten op het station en in de stad. Reizigers vroegen we op die manier hun reis uit te stellen. Mooi om te zien dat zo´n oproep dan ook echt werkt.” zegt Venneman.

Op het station kregen wandelaars en feestvierders een warm welkom. Er was muziek, er kon een foto gemaakt worden op de ´Via Gladiola´ en op vrijdag deelde NS gladiolen uit. Vele NS-medewerkers maakten er een feest van. “Ongelooflijk hoe hard mijn collega´s zich ingezet hebben,” zegt Venneman trots. “Van conducteur, machinist, Veiligheid & Servicemedewerker, omroeper, servicemedeweker tot aan de collega´s van de winkels. Het waren lange dagen voor iedereen, maar de sfeer op het station was over het algemeen heel goed. Volgend jaar hopen we alle wandelaars en feestvierders weer te zien.”