31
januari
2014
|
00:00
Europe/Brussels

Merel van Vroonhoven van NS naar AFM

Merel van Vroonhoven, momenteel lid van de Hoofddirectie van NederlandseSpoorwegen (NS), vertrekt per 1 april 2014 bij NS. Zij is benoemd totBestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Timo Huges president-directeur van NS: “Met Merel verlaat een kundigbestuurder ons bedrijf. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan devoorbereiding van de nieuwe hoofdrailnet concessie en aan het vinden van eenalternatief voor de verbinding met België na het wegvallen van de V250-treinen.Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en wensen haar veel succes.”

Merel van Vroonhoven: “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij mee mogenmaken hoe maatschappelijk relevant NS voor ons land is. Met een product waarhonderdduizenden klanten iedere dag weer op vertrouwen en waar onze duizendenmedewerkers zich ongelofelijk hard voor inzetten. Mijn ervaring bij NS, dat zomidden in de samenleving staat, evenals mijn ervaring in de financiële sector,gaat mij zeker van pas komen in mijn nieuwe functie. Ik zie het als eenprachtige stap om de eindverantwoordelijkheid te gaan dragen voor de AFM.“

De afgelopen maanden heeft NS haar strategie herijkt. Op de persconferentieover de jaarcijfers (14 februari 2014) zal de aangescherpte strategie verderworden toegelicht, alsmede de daarbij behorende vereenvoudigde topstructuur.