Utrecht,
30
januari
2024
|
15:33
Europe/Brussels

Met de trein naar de Sportzomer van 2024 in Frankrijk en Duitsland

Reis je deze zomer naar Parijs om de sporters op de Olympische en Paralympische Spelen aan te moedigen? Of ben je voetbalfan en wil je naar het EK Voetbal in Duitsland? Dan reis je gemakkelijk met de trein vanuit Nederland naar hartje Parijs en diverse bestemmingen in Duitsland. Vanaf morgen - 31 januari 2024 - zijn de treintickets naar Parijs te boeken. De tickets naar Duitsland voor de speelperiode zijn al beschikbaar. 

Parijs staat deze zomer in het teken van de Spelen. Vanaf 26 juli tot en met 11 augustus vinden de Olympische Spelen plaats. De Paralympische Spelen volgen van 28 augustus tot en met 8 september. Tijdens deze sportzomer vertrekken dagelijks minimaal 9 rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar Parijs. In 3 uur en 18 minuten vanaf Amsterdam Centraal en in slechts 2 uur en 37 minuten vanaf Rotterdam Centraal. Ook kunnen reizigers kiezen voor de IC Brussel waarmee je op Brussel gemakkelijk overstapt richting de Franse hoofdstad.

Op 14 juni start het EK Voetbal in Duitsland. Twee dagen later speelt het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd. Per dag rijden tot 7 ICE-treinen, die reizigers naar diverse steden in Rhein-Ruhr en Frankfurt brengen. De IC Berlijn rijdt dagelijks 7 keer rechtstreeks naar Berlijn.

Heike Luiten, directeur NS International: “Er staat een bijzondere sportzomer voor de deur. Parijs als kloppend hart van de Spelen en diverse Duitse steden zijn gastheer voor het Europese voetbal. Al deze evenementen zijn gemakkelijk op een duurzame manier te bereiken met de internationale trein. Parijs is natuurlijk dé bestemming waar je met de trein heen reist. We kijken er enorm naar uit om de sporters en supporters te verwelkomen en naar de Spelen van hun leven te brengen.” 

We adviseren reizigers op tijd hun ticket te boeken. De treintickets zijn te boeken via de website van NS International