Utrecht,
17
juli
2015
|
15:27
Europe/Brussels

Met de trein naar de Tourstart in Utrecht

  • Extra én langere treinen naar Utrecht
  • Goed voorbereid op reis via ns.nl/tourstart

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli verwacht de stad Utrecht honderdduizenden wielerliefhebbers voor de start van de Tour de France 2015. NS laat dit weekend langere én extra treinen rijden van en naar Utrecht Centraal. NS-medewerkers en Tourmakers staan op het sfeervol aangeklede station klaar om reizigers te ontvangen en hen de juiste route naar het parcours te wijzen.

De stad Utrecht is dit weekend voor het grootste gedeelte afgesloten voor auto’s. De start van de Tour is dan ook het beste te bezoeken met de trein, op de fiets of lopend. Om plaats te bieden aan de vele wielerfans die per trein reizen, wordt dit weekend op Utrecht Centraal niet gewerkt aan het spoor en het station.

Langere én extra treinen

Op 4 en 5 juli rijdt heel Nederland in het geel. NS rijdt een speciale dienstregeling tijdens het Tourweekend. Op zaterdag rijden er extra treinen én langere treinen. Er rijden extra Sprinters tussen Woerden en Utrecht Centraal, deze treinen stoppen allemaal op Utrecht Terwijde en Utrecht Leidsche Rijn. Op het traject Veenendaal – Utrecht – Breukelen v.v. gaat 4 x per uur een Sprinter rijden. De Sprinter Tiel – Utrecht Centraal stopt ook op Utrecht Lunetten. Naast extra treinen worden de treinen langer gemaakt. Ook op zondag 5 juli laat NS extra treinen rijden. Alle informatie over de NS-dienstregeling is te vinden op ns.nl/tourstart.

Goed voorbereid op reis

Het is dit weekend druk op Utrecht Centraal. Tussen 10:00 uur en 14:00 uur zal de drukte naar verwachting het grootst zijn. NS adviseert reizigers daarom op tijd op reis te gaan, ook bij de terugreis. Tevens het advies aan de bezoekers om vooraf hun OV-chipkaart op te laden of online een vervoerbewijs te kopen. Voor een reisadvies op maat kunnen bezoekers nu de Reisplanner raadplegen via ns.nl. Onderweg biedt m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app de actuele reisinformatie. In de stad worden verschillende evenementen georganiseerd. Dit overzicht, met bijbehorend reisadvies, is op ns.nl/tourstart te vinden.

Station

Tijdens het Tourweekend zijn er extra NS-medewerkers aanwezig op het station om reizigers te ontvangen en hen de juiste route naar het parcours te wijzen. Bezoekers die de drukte in de binnenstad willen vermijden kunnen uitstappen op de andere Utrechtse stations, zoals Utrecht Lunetten en Utrecht Overvecht. Vanaf deze stations is een looproute naar het parcours in de omgeving aangegeven.