Utrecht,
10
juni
2021
|
13:11
Europe/Brussels

Met de trein naar EK Voetbal-wedstrijden?

Samenvatting

Aanstaande vrijdag gaat de 16e editie van het Europees kampioenschap voetbal 2020, UEFA Euro 2020, van start. In de Johan Cruijff ArenA vinden op 13, 17, 21 en 26 juni wedstrijden plaats. Zondag 13 juni is de eerste wedstrijd, dan speelt Nederland tegen Oekraïne.

NS zet tijdens deze wedstrijden extra collega’s in die voetbalfans die met de trein naar de wedstrijd reizen, in stijl ontvangen en de weg wijzen. Na afloop van de wedstrijden maken Intercity’s een extra stop op station Amsterdam Bijlmer ArenA en rijden we een aantal extra en langere treinen. Reizigers moeten rekening houden met extra drukte in de treinen naar Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA en op de stations. NS adviseert reizigers ruim de tijd te nemen voor hun reis. Fans die via Amsterdam Centraal reizen, kunnen in de stationshal aan de IJ-zijde via de Fan Connector contact maken met fans op een van de andere zes locaties waar tijdens het EK een Fan Connector staat. 

Reisadvies

NS adviseert fans goed voorbereid op pad te gaan en zowel hun heen- als terugreis alvast te checken, in de reisplanner of NS App met name bij de wedstrijden later op de avond. Zodat ze ook weer op tijd naar huis reizen.

De fans die uit de richting van Almere/Zwolle komen, reizen het beste naar station Duivendrecht. Ook dit station ligt op loopafstand van de JC ArenA. Dat scheelt overstappen op een al drukke metro en ook extra in- en uitchecken.

We raden reizigers aan vooraf een treinticket aan te schaffen, dit kan via de kaartautomaat, maar online is sneller. Fans hoeven dan niet in de rij te staan voor een NS-kaartautomaat. Reizigers met een OV-kaart raden we aan om vooraf al voldoende saldo op kaart te laden, ook voor de terugreis.

Fan Connector

Via zes unieke connectors kunnen fans vanaf 6 juni dag en nacht met elkaar een gesprek voeren over voetbal. De zes connectors in de kleuren van EURO 2020 gaan op tour door Nederland om zoveel mogelijk mensen met elkaar te kunnen verbinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op Amsterdam Centraal een gesprek aan te knopen met iemand bij de Johan Cruijff ArenA en de dag erna met iemand op de KNVB campus in Zeist. Alle Fan Connectors blijven actief tot in ieder geval 26 juni, tot de laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De Fan Connector is een initiatief van speelstad Amsterdam.