Utrecht,
09
december
2022
|
16:15
Europe/Brussels

Met de trein naar het Dickens Festijn!

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december herleeft de Victoriaanse tijd die zo kenmerkend is voor het Dickens Festijn in Deventer. Op weg naar het festijn met de trein komen reizigers al in Victoriaanse sferen en als zij het station binnenrijden beleven zij daar het Dickens Festijn nog meer.  

Op het station geniet je van de klanken van de zingende Christmas Carol Singers en verschillende andere koortjes. Ook is er een warm welkom met doorlopende sfeervolle kerstmuziek met de midwinterhoorn. In stijl geklede gastheren en- vrouwen geven reizigers een warm welkom en op het stationsplein kan er een Victoriaanse foto gemaakt worden die direct wordt geprint en op een mooie Dickens fotokaart wordt geplakt. Een herinnering in stijl! 

Vanaf het station wandel je naar het historische Bergkwartier in de binnenstad. Daar word je ondergedompeld in de 19e eeuw; de tijd uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver Charles Dickens.

NS zet tijdens het festijn langere treinen in vanaf Zwolle, Apeldoorn, Zutphen en Almelo naar Deventer. Vanaf het station loop je in slechts 3 minuten naar de binnenstad van Deventer waar je zomaar oog in oog kunt komen te staan met Oliver Twist of David Copperfield! De toegang tot het Dickens Festijn is gratis.  

Plan je reis met de NS Reisplanner op ns.nl of met de NS-app.