Utrecht,
17
december
2015
|
14:07
Europe/Brussels

Met je smartphone in de hand, treinen naar het buitenland

Vanaf nu is reizen met je smartphone mogelijk op alle treinen van NS International. Bij kaartcontrole is tonen van een barcode op een smartphone voldoende. Met deze code openen ook de poortjes op de treinstations waar deze geactiveerd zijn. Sinds februari 2015 is reizen met dit zogeheten Mobiel Ticket al mogelijk op Intercity Brussel en Thalys – nu zijn ook alle bestemmingen van ICE International en Intercity Berlijn toegevoegd.

Twee derde van de gebruikers van Mobiel Ticket vindt dit een flinke verbetering ten opzichte van reizen met een papieren treinkaartje. Het mobiele ticket beoordelen zij gemiddeld met een rapportcijfer 8.

Geen gedoe met printjes
Mobiel Ticket is ook een uitkomst voor frequente reizigers. Eén van hen is Polle de Maagt – die veel vliegt én internationaal met de trein reist: “Het laatste waarop ik zit te wachten is gedoe met tickets bij een automaat of loket of rommelen met printen van tickets - ik heb al wat bomen aan tickets vergeten bij de printer. Mobile tickets voor internationaal reizen zijn dus een verademing: altijd bij je, snel en overal geaccepteerd”

Hoe werkt het?
Voor reizen met een Mobiel Ticket is de smartphone App van NS International vereist. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Bij het boeken van een internationale treinreis op nsinternational.nl kan de reiziger zijn ticket simpel koppelen aan de smartphone App. 

Meerdere personen op één ticket
Een uitje naar de Kerstmarkt in Duitsland of samen op Wintersport? Voor reizen naar Duitsland kan één reiziger een ticket boeken voor meerdere personen. Hij ontvangt een Mobiel Ticket met daarop de namen van alle personen die meereizen. Alle reizigers kunnen op dit ticket ook door de poortjes: De hoofdboeker houdt voor elke reisgenoot de vierkante barcode tegen de scanner die het poortje opent. De hoofdboeker gaat zelf als laatste door het poortje. Als de groep niet het hele traject samen reist, kan het ticket ook worden gedeeld via de NS International App of doorgestuurd via een mailtje.

NS International heeft ook recent de smartphone App vernieuwd. Deze is nu beschikbaar voor Android en iOS. Lees hier de eerste review van de Android versie: https://www.droidapp.nl/nieuws/ns-international-frisse-vormgeving-nieuwe-functies-android-app/