Utrecht,
23
november
2016
|
17:28
Europe/Brussels

Met NS T. rexpress naar Trix in Naturalis

download
Naturalis t.rexexpress

Het Leidse museum Naturalis verwelkomde vandaag de 110.000ste bezoeker van de populaire tentoonstelling T. rex in Town. De gelukkige bevond zich onder ruim 40 kinderen die met de speciale T. rexpress van NS naar Naturalis werden gebracht. De T. rex-tentoonstelling wordt sinds de opening op 10 september druk bezocht en de eerste mijlpaal van 100.000 bezoekers is eerder dan verwacht al gepasseerd.  

Dinotanden van 65 miljoen jaar oud

NS bracht de 110.000-ste bezoeker geheel in stijl naar Naturalis. In de speciale T. rexpress vond een complete dino-beleving plaats waarbij NS-hoofdconducteur Xandor werd ondersteund door twee T. rex-conducteurs. Paleontoloog en vinder van Trix, Anne Schulp, gaf in de trein een speciaal college over Trix, waarbij hij onder meer een afgietsel van haar tand liet zien. TV-presentator Bart Meijer, onder andere bekend van Het Klokhuis, nam de jongsten mee in het prentenboek Jake en de T. rex van Thé Tjong-Khing. De oudere kinderen las hij voor uit T. rex Trix in Naturalis, geschreven door Daan Remmerts de Vries. Daarnaast kregen de kinderen de unieke mogelijkheid om echte botten en tanden van dinosauriërs van 65 miljoen jaar oud aan te raken en allerlei vragen af te vuren op Anne. Bij aankomst op station Leiden werd het gezelschap feestelijk ontvangen door de Leidse T. rex. Via #treinnaartrix was op social media de reis te volgen.

T. rex in Town

Vanaf 10 september is de tentoonstelling T. rex in Town in Naturalis te zien. Bezoekers gaan ruim 66 miljoen jaar terug in de tijd op avontuur in de prehistorische periode het Krijt. Zij stuiten daarbij op levensechte dinorobots, kunnen zelf dinobotten opgraven en vragen stellen aan wetenschappers. Het middelpunt van de tentoonstelling is het skelet van Tyrannosaurus rex Trix, één van de drie meest complete T. rex-skeletten ter wereld. Trix werd in 2013 door Naturalis zelf gevonden en opgegraven in Montana in de VS.

Unieke actie in de Spoordeelwinkel van NS

Per 1 december is er een speciale actie in de Spoordeelwinkel: trein + entree Naturalis. Met de trein naar een evenement in de stad is een leuke en duurzame manier van reizen. Naturalis is 7 minuten lopen vanaf station Leiden. Tijdens T. rex in Town rijdt bovendien continu een speciaal treintje tussen het station, Naturalis en diverse plekken in de stad Leiden.