Utrecht,
02
maart
2016
|
20:44
Europe/Brussels

Michiel van Roozendaal vertrekt bij NedTrain

Nu de nieuwe strategie is vastgesteld en de nieuwe topstructuur vorm krijgt, heeft Michiel van Roozendaal, directievoorzitter van NedTrain, besloten per 1 mei 2016 NS te verlaten om een volgende stap in zijn loopbaan te zetten.

Michiel heeft in zijn achttien jaren bij NS, waarvan de laatste twaalf in de Groepsraad en de Executive Committee, in diverse rollen en functies zijn bijdrage geleverd aan de prestaties van NS. Onder zijn leiding heeft NS Hispeed de eerste reizigers over de hogesnelheidslijn vervoerd. Michiel heeft de strategie naar klimaatneutraal rijden in 2018 vormgegeven. Sinds 2010 heeft hij zich als directievoorzitter van NedTrain ingezet voor de vernieuwing van treinen en de veilige en betrouwbare inzetbaarheid ervan. Met de introductie van de “Human Factors”-benadering zijn de prestaties op het gebied van arbeidsveiligheid blijvend verbeterd.

Roger van Boxtel, CEO NS: "In de korte tijd dat ik met Michiel heb samengewerkt, heb ik hem leren kennen als een prettige, integere teamspeler met een enorme kennis van vitale onderdelen van onze business en organisatie. Dat gaan we missen. Ik dank Michiel voor zijn inzet en betrokkenheid en wens hem alle succes bij zijn verdere loopbaan."