Utrecht,
23
februari
2024
|
12:35
Europe/Brussels

Minder treinen op de HSL, meer tussen Den Haag Centraal en Rotterdam

Samenvatting

NS rijdt vanaf maandag 1 trein per uur minder over de Hogesnelheidslijn (HSL) tussen Breda en Amsterdam. Deze maatregel is nodig om reizigers een voorspelbare en betrouwbare reis te kunnen bieden.

NS kan met minder nieuwe Intercity’s (ICNG) rijden, omdat de leverancier minder treinen levert dan verwacht. Daardoor blijven op dit traject oudere treinen rijden die veel onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn er veel snelheidsbeperkingen op de hogesnelheidslijn waardoor treinen elkaar soms in de weg zitten en zijn er omvangrijke werkzaamheden bij Schiphol. Dit alles zorgt voor vertragingen.

Om te voorkomen dat deze zaken samen leiden tot ongeplande uitval van treinen, kiest NS ervoor om deze aanpassing in de dienstregeling te doen. NS blijft de situatie monitoren en zodra het mogelijk is de aanpassingen terug te draaien, gebeurt dat.

Tussen Breda en Rotterdam blijven door de maatregel vier treinen per uur rijden, twee daarvan rijden door naar Amsterdam. Tussen Rotterdam en Amsterdam zijn dat er ook vier per uur.

Den Haag Centraal - Rotterdam
Vanaf maandag gaat de Intercity tussen Den Haag Centraal en Rotterdam weer rijden. Deze reed niet sinds 8 januari omdat er machinisten opgeleid moesten worden voor de ICNG. Door de vele alternatieven tussen Den Haag en Rotterdam, heeft deze maatregel niet tot grote problemen geleid.

NS adviseert reizigers altijd voor vertrek de NS Reisplanner te checken.